TENISKI KLUB PRELOG ODRŽAO GODIŠNJU SKUPŠTINU

Hits: 95

U petak, 18. ožujka 222. godine održana je redovna godišnja skupština TK Prelog. Teniski klub Prelog već gotovo 40 godina uspješno djeluje na području grada Preloga, a sama povijest igranja tenisa u gradu seže u 30.-te godine 20.-og stoljeća. Klub broji više od 110 članova od kojih je velik broj djece raznih dobnih skupina koji redovito treniraju u klupskoj školi tenisa i ostvaruju zapažene rezultate.

Protekle dvije godine bile su posebno izazovne i nepredvidive radi ograničenja i zabrana igranja uslijed pandemije Covid – 19, no unatoč tome Klub je uspio realizirati sve planove – turnire i natjecanja, povećati broj djece koja polaze školu tenisa te povećati broj članova.

O radu u kluba članove je izvijestila je predsjednica Sonja Ivoš. Na dnevnome redu su bila izvješća o radu i financijsko izvješće te plan i program rada za 2022. godinu. Sva izvješća i planovi su jednoglasno prihvaćeni.

Skupštini se obratio gradonačelnik grada Preloga g. Ljubomir Kolarek, koji je pohvalio izvješća, rad i planove kluba, istaknuvši da je TK Prelog jedna od najorganiziranijih udruga na području Preloga, posebno u segmentu financija, te je najavio planove na realizaciji sanacije klupskih prostorija.

U ime Zajednice sportskih Udruga grada Preloga skupštini se obratio Dejan Naranđa, pohvalivši aktivnosti kluba i izrazivši spremnost pomoći radu kluba prije svega u radu s djecom kao i na popularizaciji ženskog sporta.

TK Prelog je tijekom protekle sezone organizirao klupska i otvorena prvenstva te turnire i programe: nastup seniorske ekipe u 3. ligi HTSa, susrete Međimurske veteranske lige u tenisu, susrete Regionalne lige Odbora za sportske aktivnosti Sjever za žene, OP Preloga 12 – turnir 3. ranga HTSa za djecu do 12 godina, turnir OP Preloga u kategorijama od 8, 9 10 godina te OP Prelog a za djecu 12, 14 godina (HTS Odbora Sjever), prvenstvo kluba, Ligu kluba te školu tenisa, Otvoreno prvenstvo Preloga za mješovite parove te OP Preloga za seniore te humanitarni turnir Inner Wheel kluba Prelog čiji je prihod namijenjen udruzi MURID. Klub djeluje u sklopu Hrvatskog teniskog saveza (HTS), Odbora Sjever HTSa i Teniskog saveza Međimurske županije.

Posebno treba pohvaliti rezultate najmlađih koji uspješno treniraju pod vodstvom trenera Nataše Jurčec, Tee Oto i Damira Krčara u školi tenisa u koju je uključeno je 35-40 djece u dobi od 5 do 16 godina. Naši polaznici sudjelovala su na niz turnira, a najviše su se istaknule natjecateljica – Tamara Balent, Mia Križaj, Ana Poredoš, Lili Strahija i Iris Jurčec, koje su nastupima turnirima u svojim kategorijama skupljale bodove potrebne za rangiranje na rang listama.

Od planova za 2022. godinu, provodit će se aktivnosti organizacije tri turnira za mlađe dobne skupine, dva turnira za odrasle rekreativce, humanitarni turnir u suradnji s Inner Wheeel klubom Prelog, Ligu kluba te Prvenstvo kluba za 2022. godinu. Klub će u skladu sa svojim mogućnostima i dalje raditi na uređenju svog teniskog centra, a također i raditi na popularizaciji tenisa kroz održavanjem tečajeva tenisa za odrasle, prvenstveno žene i daljnjem povećanju broja članova kluba. Aktivnosti kluba objavljuju se u medijima kao i na web stranici kluba www.tkprelog.hr te facebook stranici Tenis klub Prelog.

Sonja Ivoš

This article was written by kh