Škola tenisa

Teniski klub Prelog djeluje od 1986 godine. Kao najvažnija djelatnost kluba od tada je popularizacija tenisa kod svih generacija. Kao i svaki drugi sport važan je za očuvanje zdravlja i prevenciju raznih bolesti, te se baš za taj sport odlučilo naših oko 150 članova kluba starosti od 5 godina na dalje.
Pošto je tenis i jako zabavan sport, idealan je za djecu. Odličan kao odabir za prvi sport jer se razvija veliki broj vještina potrebnih za ostale sportove. Kroz tenis djeca razvijaju brzinu, agilnost, eksplozivnost, motoriku, koordinaciju. Djeca stječu veće samopouzdanje, uče se nositi s pobjedom ali i porazom. Razvijaju se socijalne vještine jer dijete zdravo provodi vrijeme družeći se i igrajući se sa svojim prijateljima na svježem zraku. Kako bi djeca učila tenis, naša tenis škola djeluje od samog osnivanja kluba. Na raspolaganju je djeci kroz cijelu godinu. Ljetni dio treninga održava se na terenima TK Prelog a zimski dio u dvorani.
Djeca mogu početi učiti tenis već od 4 godine, a treninzi su organizirani u grupama a prema potrebi i individualno. Grupe su organizirane prema uzrastu i teniskom znanju. Nakon savladavanja osnova teniske tehnike i specifičnih kretnji na terenu, polaznik nalazi zadovoljstvo u igri uz moguće sudjelovanje na turnirima prilagođenim određenim kategorijama uzrasta i stupnja znanja.

Teniski klub Prelog član je Hrvatskog teniskog saveza te je tako i organizator niz turnira za djecu iz kalendara HTS-a.
Tokom ljeta organiziraju se vikend tenis igraonice, s ciljem da djeca što više provode slobodno vrijeme na svježem zraku družeći se sa svojim vršnjacima i igrajući se, ne samo tenis, već što više različitih igara koje razvijaju koordinaciju i motoriku. Djeca ih vrlo rado posjećuju i s nestrpljenjem očekuju novu igraonicu. Sa zatvaranjem vanjske sezone tenisa odigrava se i dječje klupsko prvenstvo u kojem sudjeluju sva djeca iz kluba. Kao motivaciju, medalje naravno dobiju svi a slavi se uz druženje i sportske igre.
Roditelji djece polaznika, također se uključuju u školu za odrasle te tako tenis postaje pravi obiteljski sport. Tenis školu Teniskog kluba Prelog godišnje polazi od 30-40 djece. Da bi treninzi bili zabavni i poučni, pobrinut će se naše licencirane trenerice Tea Oto i Nataša Jurčec.

Ako ste prepoznali tenis kao sport za Vaše dijete ili Vas molimo da nam se obratitte na dolje navedene
brojeve mobitela:

Nataša Jurčec – 091/796-6266
Tea Oto – 099/808-9145