Liga kluba

Hits: 1032

Propozicije:
Za provođenje lige, vođenje rezultata, predlaganje pravila te riješavanje spornih situacija zadužen je Liga odbor. Članovi Odbora lige su Saša Škoda, Nenad Martinec i Krešimir Horvat.

Početak sezone (I ciklus) krenuo bi sa I a i b, II a i b, III a i b, IV a i b, V a I b ligom sa po 5 igrača a ostali igrači uvrstit će se u VI ligu (broj skupina i igrača ovisi o broju preostalih igrača).

Odbor lige odlučuje o sastavu pojedinih liga vodeći računa prije svega o rezultatima iz prethodne sezone kao i o spoznaji o kvaliteti igrača koji se po prvi puta prijavljuje za ligu te interesima kluba vezanih uz nastup u seniorskoj ligi. Novoprijavljeni igrač se može rasporediti najviše u 3.ligu.

Napomena : ove godine kotizacija za igranje je 50 kn za oba ciklusa (za nagrade i ostale troškove Lige.)

Rok za prijavu igranja lige je 20.5.2020. Prijava za igranje se šalje emailom (nenadmartinec@gmail.com , saskoda@gmail.com ,  horvatkreso@gmail.com ) ili osobno članovima liga odbora.

Periodi:
I period – od 25.05. – 10.07.
II period – od 13.07. – 28.08.

Svaka liga sastoji se od 5 igrača te se igra po principu svaki sa svakim dakle svaki igrač mora odigrati 4 meča. Za svaki period pojedini igrač dobije za 2 meča status domaćina i za 2 meča status gosta. Kada je igrač domaćin on je zadužen za ugovaranje termina meča, rezervaciju terena, osiguravanje loptica kao i za prijavu rezultata.

U svakoj ligi se ostvaruju sljedeći bodovi:
-3 boda – pobjeda (i u slučaju predaje protivnika tijekom meča)
-2 boda – pobjeda u slučaju nedolaska (predaje) protivnika
-1 bod – poraz (i predaja tijekom meča)
-0 bodova – neodigravanje meča tj. predaja potivniku bez odigravanja

Tako ostvareni bodovi se zbrajaju tijekom jednog razdoblja te se na kraju množe sa faktorom lige a oni su slijedeći:
I liga – koeficijent 10 + 50 bonus bodova za ligu
II liga – koeficijent 9 + 35 bonus bodova za ligu
III liga – koeficijent 8 + 20 bonus bodova za ligu
IV liga – koeficijent 7 + 10 bonus bodova za ligu
V liga – koeficijent 6 + 5 bonus bodova za ligu
VI liga – koeficijent 5

Primjer:
Igrač xy igra II ligu te je u zamišljenom ciklusu ostvario slijedeće rezultate: Dvije pobjede, jedan poraz i jedan nedolazak na meč radi spriječenosti: Igrač xy je ostvario 2 x 3 boda za dvije pobjede dakle 6, plus jedan bod za poraz i 0 bodova za nedolazak. Sveukupno je ostvario 7 boda koji se množe sa faktorom lige 9 te dolazimo do ukupno osvojenih 63 boda. Na te bodove se zbrajaju i bonus bodovi za ligu (35) i dolazimo do 98 boda. Bodovi ostvareni u pojedinom periodu se zbrajaju te se nakon 01.10. ostvaruje konačni rezultat za tekuću sezonu. Za slijedeću sezonu će se započeti sa novim sakupljanjem bodova s tim da će se  bodovi iz prethodne sezone prenositi u tekuću u omjeru od 50%

Pobjednik Lige kluba je je igrač sa najviše osvojenih bodova u oba ciklusa (bez prenesenih bodova iz prethodne godine). Ukoliko na kraju zadnjeg ciklusa lige 2 igrača budu izjednačena na 1. mjestu s istim brojem bodova, a tijekom sezone nisu odigrali međusobno, o pobjedniku lige će odlučiti tzv. “majstorica” između ta 2 igrača.

Nakon 2. ciklusa igralo bi se Prvenstvo kluba na kojem bi pravo sudjelovanja imala 12 najbolje rangiranih igrača lige. Također Odbor lige određuje 4 igrača sa pozivnicom (koji ne igraju ligu ili su nižeplasirani) te ukupan broj igrača iznosi 16 koji igraju na ispadanje.

Ovo Prvenstvo se naziva “A” prvenstvo dok svi ostali igraju “B” prvenstvo.
Pravila za meč:
-U I, II i III ligi mečevi se igraju po normalnom principu na dva dobivena seta
-U svim ostalim ligama (IV, V…) igra se po principu treći set tie break do 10 (u slučaju
rezultata 1-1 u setovima).
-svaki igrač mora tijekom jednog razdoblja odigrati 4 meča s tim da unaprijed zna koji su mu protivnici i nije određen raspored već se mora sam dogovoriti sa svojim protivnicima 
Mečevi se rezerviraju isto kao i prijateljski te nemaju prednost kao ni izuzeće od plaćanja rasvjete.
-poslije svakog meča obavezno se upisuje rezultat u tablice koje će se nalaziti gore u klupskim prostorijama ili na ovom linku: Prijava rezultata
-loptice za mečeve osigurava domaćin susreta
-u slučaju bilo kakvih sporova igrači se trebaju obratiti Odboru lige

 

Važna obavijest:

Svaka organizacija koja koristi osobne ili osjetljive podatke, takozvane podatke subjekta, mora biti u skladu s Uredbom EU-a o zaštiti osobnih podataka (GDPR). Pošto kod vođenja Lige kluba koristimo vaše podatke (Ime i prezime, broj mobitela, mail…) molimo vas da nam na sljedećem linku date dozvolu za korištenje istih za potrebe vođenje Lige:  GDPR