Liga kluba

Hits: 1418

Propozicije za ligu kluba 2021, korina edition V2:

Za provođenje lige, vođenje rezultata, predlaganje pravila te riješavanje spornih situacija zadužen je Liga odbor. Članovi Odbora lige su Saša Škoda, Nenad Martinec i Krešimir Horvat.

Početak sezone (I ciklus) krenuo bi sa I, II a i b, III a i b, IV a,b,c,d ligom sa po 5 igrača (broj skupina i igrača na kraju ipak ovisi o broju preostalih igrača).
Eventualna V liga bi se otvorila u slučaju većeg broj igrača.

Odbor lige odlučuje o sastavu pojedinih liga vodeći računa prije svega o rezultatima iz prethodne sezone (samo lige, bez A i B turnira) kao i o spoznaji o kvaliteti igrača koji se po prvi puta prijavljuje za ligu te interesima kluba vezanih uz nastup u seniorskoj ligi. Novoprijavljeni igrač se može rasporediti najviše u 2.ligu.
Igrač koji se vraća u ligu na početku sezone, a nakon ozljeda, stavlja se u ligu ispod one u kojoj je završio zadnju sezonu.
U slučaju neslaganja sa ovim postavljanjem/vraćanjem igrača, a od strane igrača koji bi po tom pravilu ispao u nižu ligu, igra se meč između ta 2 igrača. Pobjednik igra u višoj ligi, a tko izgubi u nižoj (npr, vraća se igrač X u treću ligu, a zbog njega bi igrač Y igrao u četvrtoj ligi, igrač Y može izazvati igrača X).

Rok za prijavu igranja lige je 21.5.2021.
Prijava za igranje se stavlja na TK Prelog Viber grupu, ili ako želiš to u tajnosti napraviti, pošalji emailom (nenadmartinec@gmail.com , saskoda@gmail.com ,  horvatkreso@gmail.com ) ili osobno članovima liga odbora na terasi kluba.

Periodi:
I period – od 24.05. – 19.06.
II period – od 21.06. – 24.07.
III period – od 26.07. – 28.08.

Svaka liga sastoji se od 5 igrača te se igra po principu svaki sa svakim dakle svaki igrač mora odigrati 4 meča. Za svaki period pojedini igrač dobije za 2 meča status domaćina i za 2 meča status gosta. Kada je igrač domaćin on je zadužen za ugovaranje termina meča, rezervaciju terena, osiguravanje loptica kao i za prijavu rezultata.

U svakoj ligi se ostvaruju sljedeći bodovi:
-3 boda – pobjeda (i u slučaju predaje protivnika tijekom meča)
-2 boda – pobjeda u slučaju nedolaska (predaje) protivnika
-1 bod – poraz (i predaja tijekom meča)
-0 bodova – neodigravanje meča tj. predaja potivniku bez odigravanja

Tako ostvareni bodovi se zbrajaju tijekom jednog razdoblja te se na kraju množe sa faktorom lige a oni su slijedeći:
I liga – koeficijent 10 + 50 bonus bodova za ligu
II liga – koeficijent 9 + 35 bonus bodova za ligu
III liga – koeficijent 8 + 20 bonus bodova za ligu
IV liga – koeficijent 5,6 (pošto je 6 igrača) + 10 bonus bodova za ligu

Primjer:
Igrač xy igra II ligu te je u zamišljenom ciklusu ostvario slijedeće rezultate: Dvije pobjede, jedan poraz i jedan nedolazak na meč radi spriječenosti: Igrač xy je ostvario 2 x 3 boda za dvije pobjede dakle 6, plus jedan bod za poraz i 0 bodova za nedolazak. Sveukupno je ostvario 7 boda koji se množe sa faktorom lige 9 te dolazimo do ukupno osvojenih 63 boda. Na te bodove se zbrajaju i bonus bodovi za ligu (35) i dolazimo do 98 boda. Bodovi ostvareni u pojedinom periodu se zbrajaju te se nakon 01.10. ostvaruje konačni rezultat za tekuću sezonu. Za slijedeću sezonu će se započeti sa novim sakupljanjem bodova s tim da će se bodovi iz prethodne sezone prenositi u tekuću u omjeru od 50%

Pobjednik Lige kluba je je igrač sa najviše osvojenih bodova u oba ciklusa (bez prenesenih bodova iz prethodne godine). Ukoliko na kraju zadnjeg ciklusa lige 2 igrača budu izjednačena na 1. mjestu s istim brojem bodova, a tijekom sezone nisu odigrali međusobno, o pobjedniku lige će odlučiti tzv. “majstorica” između ta 2 igrača.

Nakon 3. ciklusa igralo bi se Prvenstvo kluba na kojem bi pravo sudjelovanja imala 12 najbolje rangiranih igrača lige. Također Odbor lige određuje 4 igrača sa pozivnicom (koji ne igraju ligu ili su nižeplasirani) te ukupan broj igrača iznosi 16 koji igraju na ispadanje.

Ovo Prvenstvo se naziva “A” prvenstvo dok svi ostali igraju “B” prvenstvo.
Pravila za meč:
-U svim ligama mečevi se igraju po normalnom principu na dva dobivena seta
-Svaki igrač mora tijekom jednog razdoblja odigrati 4 meča s tim da unaprijed zna koji su mu protivnici i nije određen raspored već se mora sam dogovoriti sa svojim protivnicima
-Mečevi se rezerviraju isto kao i prijateljski te nemaju prednost kao ni izuzeće od plaćanja rasvjete.
-Poslije svakog meča obavezno se upisuje rezultat u tablice koje će se nalaziti gore u klupskim prostorijama ili na ovom linku: Prijava rezultata
-Loptice za mečeve osigurava domaćin susreta
-U slučaju bilo kakvih sporova igrači se trebaju obratiti Odboru lige, a sporovi se rješavaju na terasi kluba uz ispijanje hladnih napitaka

Važne napomene:

1. ove godine nema kotizacije.
2. svaka organizacija koja koristi osobne ili osjetljive podatke, takozvane podatke subjekta, mora biti u skladu s Uredbom EU-a o zaštiti osobnih podataka (GDPR). Pošto kod vođenja Lige kluba koristimo vaše podatke (Ime i prezime, broj mobitela, mail…) molimo vas da nam na sljedećem linku date dozvolu za korištenje istih za potrebe vođenje Lige: GDPR