IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA TENISKOG KLUBA PRELOG

Hits: 52

U petak, 28. veljače 2020. godine, održana je godišnja izvještajna Skupština Teniskog kluba Prelog, na kojoj su predstavljena izvješća o radu za 2019. godinu i plan rada za 2020. godinu. Sva izvješća i planovi su jednoglasno prihvaćeni od strane članova Skupštine. O radu Teniskog kluba Prelog govorila je predsjednica Sonja Ivoš.

Protekla je godina za tenisače bila vrlo sadržajna i izazovna u sportskom, organizacijskom i financijskom smislu. Provodilo se niz redovnih programa i natjecanja, od kojih su najznačajniji sljedeći: Mala škola tenisa – u radu s djecom od 6-14 godina dva do tri puta tjedno rade 2 licencirana trenera i dvije trenerice pred završetkom edukacije. Organizirano je Otvoreno prvenstvo za djecu od 8, 9 i 10 godina koje se održalo 1. i 2. 6. 2019. godine te Otvoreno prvenstvo Preloga za djecu do 12 i 14 godina, 29. 6. 2019. godine. Na turniru su sudjelovala djeca navedenih uzrasta iz cijele sjeverozapadne Hrvatske, uključujući i članove TK Prelog. Održano je i klupsko prvenstvo za mlađe uzraste na kojem su sudjelovali polaznici Škole tenisa. Održana su dva tradicionalna turnira, Otvoreno prvenstvo Preloga „Prelog Open“ na kojem je je sudjelovalo 55 igračica i igrača iz Međimurske županije, Koprivnice, Varaždina, Ljubeščice, Ludbrega, Križevca, Zagreba. U seniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Mario Kljajić, u veteranskoj konkurenciji pobjedu je odnio Danijel Papp iz Ludbrega, a u kategoriji žena prva dva mjesta osvojile su Tea Oto i Nataša Jurčec iz Tenis kluba Prelog. Održan je i Prelog Mix Open, tradicionalni, 8. po redu turnir mješovitih parova u tenisu. Turnir se održao u subotu 24. kolovoza. Turnir je privukao 11 parova, a uz vrhunski tenis ekipi je ipak najvažnije bilo dobro druženje. Pobjednici su bili Marina Majsan i Mario Kljajić.

Tijekom cijele sezone odigravala se Liga kluba i završnica, klupsko prvenstvo Tenis kluba Prelog. Prošlogodišnja sezona bila je izuzetno uspješna i najmasovnija do sada. Nakon više od 400 odigranih mečeva u sklopu Lige tijekom 4 ciklusa u kojoj je sudjelovalo oko 60 igrača i igračica, najbolji u ukupnom poretku je bio Goran Rakić, pobjednik A Prvenstva kluba bio je Mario Kljajić i B Prvenstva Ivica Šimić. Klupske ekipe seniora i veterana 1,2,3 te ekipa veteranki, natjecale su se tijekom godine u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji u okviru Momčadskog prvenstva Međimurja i regije. Seniorska ekipa natjecala se u III. Hrvatskoj teniskoj ligi HTS-a – Regija sjeverozapadna Hrvatska te je završila na 7. mjestu. Veteranske ekipe natjecale su se u veteranskoj Međimurskoj ligi. Sve tri veteranske ekipe plasirale su se u četvrtfinale. Ženska veteranska ekipa osvojila je 2. mjesto na zimskom prvenstvu TSSH, dok je u ljetnoj ligi Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske u konkurenciji od 7 ekipa osvojeno 3. mjesto. Prema rang ljestvici HTS-a, Tenis klub Prelog nalazi se u zlatnoj sredini, 56. od 116 klubova u Hrvatskoj odnosno na šestom mjestu od 13 klubova u regiji Sjeverozapadna Hrvatska.

Tamara Balent je dobitnica nagrade za najsportašicu grada Preloga u 2019. godini, a trener Damir Krčar je dobitnik županijske nagrade za sport, Priznanja Franjo Punčec, za postignuća i doprinos od izuzetnog značaja za razvoj sporta u Međimurskoj županiji. Predsjednica Sonja Ivoš je u ime svih članova Teniskog kluba Prelog zahvalila na podršci Gradu Prelogu, Zajednici sportskih udruga Grada Preloga, Međimurskoj županiji, Zajednici sportskih udruga i saveza Međimurske županije i ostalim donatorima, kao i svim članicama i članovima Tenis kluba Prelog. Skupštinu i rad Teniskog kluba Prelog pozdravili su i Dejan Naranđa, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga te Bojan Ružić, tajnik Teniskog saveza Međimurja.

This article was written by kh