TENISKI KLUB PRELOG I U 2019. GODINI NASTAVIO S USPJEŠNIM RADOM

Hits: 73

Teniski klub Prelog već niz godina uspješno radi na poticanju aktiviranja kroz sport, podizanju kvalitete te popularizaciji tenisa u Prelogu i okolici među djecom i odraslima. Svake godine pristižu nam novi članovi, sve se više igra i uživa u igri koja nema granica – igraju djeca, mladi, žene, umirovljenici…. TK Prelog je, uz TK Franjo Punčec, jedan od jedina dva člana HTSa iz Međimurske županije te smo time stekli status osnivača Odbora Sjever HTSa – regionalnog saveza članova HTSa koji je sukladno novom Statutu oformljen u listopadu. Predsjednica HTSa Nikolina Babić pohvalila je naš rad te nam je to dodatna motivacija da nastavimo.

Prije svakog početka sezone igranja na vanjskim terenima, članovi TK Prelog tradicionalno se krajem veljače okupljaju na redovnoj Izvještajnoj Skupštini kluba. Na dnevnom redu su bila izvješća o radu i financijsko izvješće za 2018. godinu te plan i program rada za 2019. godinu. Skupštini se u ime Zajednice sportskih udruga Grada Preloga, kao i gradonačelnika Ljubomira Kolareka obratio Dejan Naranđa, predsjednik, pohvalio izvješća, rad i planove Kluba te najavio daljnju suradnju Grada Preloga sa klubom na ostvarenju ciljeva koje stoje pred svim tenisačima u Prelogu.

Ove godine u rujnu održana je i redovna Izborna skupština Teniskog kluba Prelog na kojoj je izabrano novo rukovodstvo kluba. Za predsjednicu Kluba u četverogodišnjem mandatu izabrana je Sonja Ivoš, za potpredsjednika Darko Čavlek a za tajnicu Nataša Jurčec. Uz predsjedništvo, biran je i novi sastav Izvršnog odbora: Sonja Ivoš, Nenad Martinec, Dejan Slaviček, Krešimir Horvat, Matija Poredoš i Milivoj Petković te Nataša Jurčec i Dušan Munđar. Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Saša Škoda, Žarko Bermanec i Goran Gotal. Tijekom skupštine, dosadašnji predsjednik Zlatko Filipić podnio je izvješće o radu u mandatu 2015.-2019. godine i zahvalio svojim suradnicima, podupirateljima i svim članicama i članovima TK Prelog, te novom rukovodstvu poželio puno uspjeha u radu.

Uspjesi mladih tenisača

Kontinuirani rad i kvaliteta Male škole tenisa za djecu od 6-15 godina pod vodstvom trenera Damira Krčara, Nikole Blažeke, i uz pomoć budućih trenerica Tee Oto i Nataše Jurčec, pokazuje se ne samo u masovnosti pohađanja treninga (25-30 djece tijekom cijele godine, što je zaista respektabilan broj za ovaj individualni sport), već i u rezultatima koji se postižu na natjecanjima.

Početak dobre sezone najavila je Tamara Balent koja se ove godine natjecala na turnirima HTSa u kategoriji do 12 i do 14 godina (ulazno godište). Tijekom 2019. sudjelovala je na 26 turnira na kojima je igrala pojedinačno i u konkurenciji parova i osvojila 8 x 1. mjesto, 5 x 2. mjesto i 4 x treće mjesto. Tamara tako ove godine završava natjecanja u kategoriji do 12 godina kao 3. tenisačica u Hrvatskoj, a obzirom da se počela natjecati i u kategoriji do 14 godina i skupila bodove, trenutno je 28. od 275 tenisačica na rang ljestvici HTSa!

Uz Tamaru, na turnirima do 14 godina nastupala je i Ana Šimić, a u paru su osvojile nekoliko turnira.

Juraj Horvat također ove godine završava natjecanja u kategoriji do 12 godina kao 17. od 292 tenisača u Hrvatskoj, te započinje s natjecanjima u kategoriji do 14 godina i trenutno je 61. od 292 tenisača u Hrvatskoj.

Teniski klub Prelog ponovo je bio organizator je turnira za djecu iz kalendara Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske u tri zasebne kategorije: U8, U9, U10 (crveni, narančasti i zeleni turnir). Turnir je jedan od glavnih događaja sezone u klubu. Ukupno je na turniru u subotu i nedjelju sudjelovalo 71 djece u tri kategorije, a TK Prelog se opet pokazao kao odličan organizator.

Na teniskim terenima TK Koprivnica u rujnu je održan Regionalni masters turnir za djevojčice i dječake do 10 godina, na koji su se, zahvaljujući postignutim rezultatima na turnirima koji su se održavali cijelo ljeto, plasirale sve djevojčice TK Prelog koje su u natjecateljskoj kategoriji Male škole tenisa: Iris Jurčec, Mia Križaj, Ana Poredoš, Tena Posavec i Ana Vlah. Tena Posavec zauzela je 3. mjesto, Ana Vlah 6., Mia Križaj 11., Iris Jučec 13., a Ana Poredoš 16. mjesto. Na Regionalni masters turnir plasiralo se 16 najboljih tenisačica iz regije, a bodovala su se najbolja četiri rezultata na turnirima.

Na Državni masters za djevojčice do 10 godina, na koji se poziva 32 najbolje plasiranih prema zbroju bodova iz cijele Hrvatske (po regijama – boduju se najbolja četiri rezultata na turnirima koji su se odigrali tijekom ljeta te bodovi ostvareni na Regionalnom mastersu), direktno se plasirala Tena Posavec, a dodatno se plasirala i Ana Vlah te je time ostvaren veliki uspjeh za TK Prelog – od 32 najboljih tenisačica iz cijele Hrvatske u završnom turniru imali smo dvije naše predstavnice! Ovo je zaista veliki uspjeh za naše djevojčice, trenere, a i roditelje koji požrtvovno prate sve aktivnosti te za naš klub. Njihovi rezultati će svakako biti poticaj i drugoj djeci u klubu da nastave trenirati i rezultati neće izostati.

U listopadu je održano Ekipno prvenstvo regije za djecu na kojem su sudjelovale 3 ekipe TK Prelog. U ekipi do 8 godina natjecali su se: Leon Križaj, Dea Maria Vukoja i Roko Kalšan, a osvojili su 13. mjesto. U ekipi do 9 godina bili su Leon Križaj, Mia Križaj i Ana Poredoš i osvojili 4. mjesto. Ekipu do 10 godina sačinjavale su Ana Vlah, Mia Križaj i Iris Jurčec i osvojile su 5. mjesto. Čestitamo svim našim mladim tenisačicama i tenisačima! Samo hrabro nastavite!

Svečanom podjelom medalja završeno prvenstvo kluba za djecu polaznike Male škole tenisa TK Prelog koji treniraju 2-3 puta tjedno tijekom cijele godine. U mečevima koji su se odigravali po kategorijama i u grupama sudjelovalo je oko 30 djece. Tijekom natjecanja pokazali su svoje vještine i znanja koja su stekli redovnim treninzima koji se održavaju tijekom cijele godine i na turnirima na kojima su sudjelovali (desetak turnira u kategorijama od 8-10 godina).

Svečanom podjelom medalja završeno prvenstvo kluba za djecu polaznike Male škole tenisa TK Prelog koji treniraju 2-3 puta tjedno tijekom cijele godine. U mečevima koji su se odigravali po kategorijama i u grupama sudjelovalo je oko 30 djece. Tijekom natjecanja pokazali su svoje vještine i znanja koja su stekli redovnim treninzima koji se održavaju tijekom cijele godine i na turnirima na kojima su sudjelovali (desetak turnira u kategorijama od 8-10 godina).

Seniori

Seniorska ekipa TK Prelog natječe se u HTS-ovoj 3. hrvatskoj ligi – sjeverozapadna Hrvatska te je ove godine, nakon odigranih 5 kola i doigravanja ostvaren dobar rezultat – ukupno 7. mjesto od 11 ekipa s područja pet županija sjeverozapadne Hrvatske. Za seniorsku ekipu TK Prelog u 2019. igrali su: Dejan Slaviček, Dino Peklar, Darko Čavlek, Michell Đurnić, Goran Rakić, Karlo Blagović, Matija Trstenjak, Josip Ludaš i Denis Hranjec.

Veterani

Ove je godine TK Prelog imao 3 veteranske ekipe u natjecanju prvenstva Međimurja u organizaciji Teniskog saveza Međimurja – TKP1, TKP2i TKP3. Sve tri ekipe su se plasirale u četvrtfinale.

Žene

Ženska ekipa TK Prelog redovno se natječe na Ekipnom prvenstvu regije za veteranke (zimsko i ljetno prvenstvo). Ove su godine postigle tradicionalno odličan uspjeh i osvojile druga mjesta u zimskom i ljetnom prvenstvu u konkurenciji 7 ekipa iz tri županije, iz klubova: Franjo Punčec, Prelog, Pribislavec, Mladost Varaždinske toplice i varaždinskog Varteksa. Za TK Prelog su nastupile Nataša Jurčec, Marina Majsan, Jasminka Levačić, Štefanija Bermanec i Sonja Ivoš.

Pozivamo dame koje su igrale tenis da nam se pridruže, cilj nam je oformiti još jednu žensku veteransku ekipu za 2020. godinu te potaknuti žene na bavljenje sportom.

Sekcija TK ŽKK („Železni kuk i koleno“)

U nedjelju, 13.10.2019. je na terenima TK Prelog održan dugoočekivani i pomno pripremani susret dviju ekipa kluba: unazad 8 godina najtrofejnije ekipe – ženske ekipe TKP pod vodstvom kapetanice Nataše Jurčec i najupornije, najdugovječnije i najzabavnije ekipe – ekipe naše sekcije Železni kuk i koleno (TKŽKK) pod vodstvom Slavka Markača. Ekipa TKŽKK je pripremila teren, pehar, zakusku i zaista su se potrudili da cijeli susret bude na nivou. Iako su bili dobro pripremljeni, pa čak i u jednom trenutku bili izjednačeni u rezultatu, ipak nisu uspjeli ove godine iznenaditi žensku ekipu, koja je na kraju dobila susret s 4:2. Susret će se održati i sljedeće godine pa tako, uz još malo vježbe i sreće, imaju ponovo priliku osvojiti prekrasan pehar!

Moramo pohvaliti ekipu TKŽKK jer zaista pokazuju da se unatoč godinama svi mogu baviti sportom: 2 puta tjedno po dva sata zaista aktivno igraju tenis (parovi i pojedinačno) u svim vremenskim uvjetima, a to je zaista veliko postignuće. Nismo sigurni da u Prelogu i okolici postoji nešto slično.

Moramo pohvaliti ekipu TKŽKK jer zaista pokazuju da se unatoč godinama svi mogu baviti sportom: 2 puta tjedno po dva sata zaista aktivno igraju tenis (parovi i pojedinačno) u svim vremenskim uvjetima, a to je zaista veliko postignuće. Nismo sigurni da u Prelogu i okolici postoji nešto slično.

Rekreativci

U rekreativno smislu, tereni TK Prelog popunjeni su do zadnjeg termina i članovi koriste svaki slobodni sat da odigraju koji meč. TK Prelog svake godine organizira ligu kluba u 4 ciklusa u kojoj sudjeluje oko 60 igrača i igračica, a završnica ljetne sezone obilježava se Prvenstvom kluba i dodjelom nagrada za najbolje tenisače u sezoni.

Tako je sezona započela Prvenstvom kluba u parovima (muški i mješoviti), a nastavljeno je pripremama za otvoreno prvenstvo Preloga koje se održalo 20. i 21. 7.2019.. U seniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Mario Kljajić iz TK Prelog. U veteranskoj konkurenciji pobjedu je odnio Danijel Papp iz Ludbrega. U kategoriji žena prva dva mjesta osvojile su domaće predstavnice Tea Oto i Nataša Jurčec. Na turniru je sudjelovalo 55 igračica i igrača iz Međimurske županije, Koprivnice, Varaždina, Ljubeščice, Ludbrega, Križevca, Zagreba. Cijeli turnir odradili su naši članovi – volonteri koji su svojim radom doprinijeli da ovaj turnir postane jedan od najposjećenijih u županiji. Održan je i tradicionalni, 8. turnir mješovitih parova, organiziran s ciljem uključivanja što većeg broja žena u tenis, na kojem se skupilo 13 parova iz regije, a pobjednici turnira su Marina Majsan i Mario Kljajić.

U listopadu je održana završnica Prvenstva kluba i dodjela nagrada za najuspješnije sudionike Prvenstva i pobjednika Lige kluba. Nakon više od 400 odigranih mečeva tijekom 4 ciklusa lige u kojoj je sudjelovalo oko 60 igrača i igračica, najbolji je bio Goran Rakić te zasluženo preuzeo prijelazni pehar i nagradu. U finalu A Prvenstva kluba sastali su se Mario Kljajić i Karlo Blagović. I ove je godine Mario Kljajić nadigrao protivnike i podigao pobjednički pehar. U susretu za treće mjesto bolji je bio Tomislav Repalust koji je pobijedio Gorana Gotala. U finalu B Prvenstva sastali su se Ivica Šimić i Miro Baranašić, a pobjednik B Prvenstva je Ivica Šimić. Trećeplasirani je Zlatko Filipić, a četvrti je Luka Dominić.

Čestitamo svim pobjednicima i sudionicima teniske lige i prvenstva, svim našim članicama i članovima rekreativcima kojih je više od 80, svim našim mladim članovima polaznicima škole tenisa i želimo svima puno uspjeha u sljedećoj sezoni, sa što više dobrih mečeva i što manje ozljeda.

Predsjednica

SONJA IVOŠ

This article was written by kh