Prelog open 2019

Hits: 165

Teniski turnir „Prelog Open 2019.“ će se održati u subotu i nedjelju 20.-21. srpnja 2019. godine na teniskim terenima Teniskog kluba Prelog. Turnir se igra na 5 zemljanih terena, a pravo nastupa imaju igrači i igračice registrirani do najviše 3. HL i rekreativci u seniorskoj, veteranskoj 40+ i ženskoj kategoriji. Maksimalan broj prijavljenih 32/32/16 (S/V/Ž).

Kotizacija iznosi 70 kuna po sudioniku u jednoj odabranoj kategoriji, a uključuje ručak.

Za sve polufinaliste i finaliste u svim kategorijama osigurane su bogate nagrade.

Prijave su moguće do petka, 19. srpnja 2019. u 19.00 sati putem web aplikacije https://goo.gl/tyZDq9, na tkprelog@tkprelog.hr a u slučaju dodatnih informacija nazovite tel: 098/493-042 (Zlatko Filipić).

Prvi dan (subota) su na programu mečevi razigravanja u sve tri kategorije te polufinalni i finalni mečevi u ženskoj kategoriji, a drugi dan polufinalni i finalni mečevi u seniorskoj i veteranskoj kategoriji. Organizator zadržava pravo prilagodbe satnice tijekom održavanja turnira.

PROPOZICIJE:

Seniori: pojedinačni mečevi (u razigravanju, 1/8, 1/4): do 9 gemova (na 8:8 tie break do 7), polufinale i finale na 2 dobivena seta (normalan treći set).

Veterani 40+: pojedinačno mečevi (u razigravanju, 1/8, 1/4): do 9 gemova (na 8:8 tie break do 7), polufinale i finale na 2 dobivena seta i treći set  tie break do 10.

Žene: odredit će se na licu mjesta ovisno o broju prijavljenih igračica.

OP Preloga 2019 i naslovi prvaka na Prvenstvu TSSH do 12 godina

Hits: 56


Uspješno je završen turnir iz kalendara Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske OP Preloga za djecu do 8, 9 i 10 godina u organizaciji Teniskog kluba Prelog. U subotu 01.06. su na rasporedu bile kategorije U-8 u jedinstvenoj kategoriji, te U-10 zasebno za dječake i djevojčice. U konkurenciji dječaka do 10 godina pobjedu je odnio Rian Bregović iz TK Varaždin 1181, drugo Franko Špehar iz TK Sirele iz Bjelovara, a treće Tuđan Bartol iz TK Varteks Varaždin. Za TK Prelog je veliko zadovoljstvo pobjeda Tene Posavec na turniru za djevojčice do 10 godina, ispred Eve Papić Bogadi iz TK Koprivnice i Ree Godinić iz TK Varteks Varaždin koja je osvojila treće mjesto. Ukupno je u kategoriji do 10 godina sudjelovalo 22 igračica i igrača. U kategoriji do 8 godina rezultat je bio u drugom planu, ali valja reći da je ostvaren rekordan broj prijavljenih (30 djevojčica i dječaka) od kojih je nekima to bilo i prvo tenisko natjecanje. U nedjelju 02.06. na rasporedu je bilo takmičenje djece do 9 godina a najbolji je bio Matej Novak iz TK Franjo Punčec iz Čakovca ispred Marina Makovca iz TK Sv. Martin na Muri, dok je treće mjesto osvojila Kneževič Gala iz TK Koprivnica. Ukupno je na turniru u subotu i nedjelju sudjelovalo 71 djece u tri kategorije, a TK Prelog se opet pokazao kao odličan organizator.
U isto vrijeme tijekom ovog vikenda nešto stariji tenisači i tenisačice TK Prelog sudjelovali su na regionalnom prvenstvu sjeverozapadne Hrvatske za djevojčice i dječake do 12 godine te ostvarili izuzetne rezultate. Na turniru je u muškoj konkurenciji sudjelovalo 12 natjecatelja, dok je u ženskoj konkurenciji snage odmjerilo 10 natjecateljica. Kod dječaka je Juraj Horvat(TK Prelog) potvrdio status prvog nositelja, pobijedivši u grupnom dijelu natjecanja sva 3 protivnika, izgubivši samo 7 gemova u sva 3 susreta. U eliminacijskom dijelu turnira, Juraj je prvo kolo bio sloboban, nakon toga je u polufinalu pobijedio Nađ Gabrijela rezultatom 64 63, te je u finalu bio bolji od Ladić Lukasa rezultatom 60 61. Kod djevojaka je status prve nositeljice također opravdala Balent Tamara (TK Prelog), koja je prvo kolo bila slobodna, u polufinalu je pobijedila Dragičević Niku rezultatom 61 61, te u finalu Šantić Emu rezultatom 63 62. Tamara je osim pojedinačnog naslova pobjedu odnijela i u konkurenciji parova zajedno sa Nikom Dragičević iz TK Didon Virovitica.
TK Prelog ovim putem čestita Tamari, Teni i Juraju na izuzetnom ostvarenju, kao i svim sudionicima turnira OP Preloga, te vrijednim volonterima iz redova članova kluba koji su svojim radom pokazali da naš klub izrasta u jedan od vodećih klubova u regiji.