Sezona 2017

Hits: 105

Izuzetno uspješna godina Teniskog kluba Prelog

Godinu na izmaku članovi i članice TK Prelog pamtit će po velikim sportskim uspjesima i događanjima koja će utjecati na daljnji razvoj teniskog sporta u Prelogu.

Početkom godine Zajednica sportskih udruga nagradila je sportaše za njihove odlične rezultate u prošloj godini. Tako su iz TK Prelog nagrade primili Tamara Balent, priznanje za 30 godina uspješnog djelovanja Teniski klub Prelog, a za promicanje i razvoj ženskog tenisa nagrađena je ekipa rekreativki Teniskog kluba Prelog.

Trideset godina nakon izgradnje prvih terena na prostorima današnjeg Teniskog kluba Prelog, otvorena su, u četvrtak 18. svibnja 2017. godine, dva nova terena. Zaokruživanjem teniskog kompleksa s pet terena stečeni su uvjeti i za organizaciju još kvalitetnijih turnira, kako klupskih, tako i onih iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. Veliko je bilo zadovoljstvo svih okupljenih koje su pozdravili predsjednik kluba Zlatko Filipić i gradonačelnik Ljubomir Kolarek koji je istakao da Grad Prelog ulaže u sport u okviru svojih mogućnosti, a najvažnije je osigurati uvjete za bavljenje sportom onih najmlađih. Maksimalna financijska i logistička pomoć pružena je Tenis klubu Prelog prilikom ostvarenja ovog projekta. Uz grad Prelog, projekt su pomogli i brojni donatori kluba, a najveće zasluge idu samim članovima kluba koji su svojim doprinosom i radom – tačke, lopata, ravnalica – uspjeli urediti završni sloj tenisita – 70 m3 i opremu za kompletna dva igrališta!  Vrpcu na novim teniskim terenima prerezali su uspješni mladi tenisači Tamara Balent i Benjamin Kovačić.

Na terenima Tenis kluba Prelog 3.6.2017. održano natjecanje u tenisu za djecu u dobi od 8 do 10 godina – Otvoreno prvenstvo Preloga. Ovo je prvo natjecanje koje je klub, zahvaljujući novim terenima, mogao održati na jednoj lokaciji. Na turniru su sudjelovali mladi tenisači iz Đurđevca, Bjelovara, Virovitice, Koprivnice, Varaždina, Čakovca i Preloga – ukupno 50 djece. U kategoriji do 8 godina sudjelovalo je 23 natjecatelja. To je početnička kategorija i u njoj se ukupni rezultat ne stavlja u prvi plan, pa su bez obzira na postignuti rezultat sva djeca  nagrađena medaljama. Na turniru do 10 godina sudjelovalo je 27 djece –  8 djevojčica i 19 dječaka.

Tamara Balent, članica TK Prelog, zahvaljujući postignutim uspjesima u svojoj kategoriji, dobila je pozivnicu za  sudjelovanje na jednom od najvećih turnira na svijetu za djecu uzrasta do 10 godina – 22. Smrikva Bowl koji se održava u Štinjanu kraj Pule. Radi se o turniru na koji dolaze djeca iz cijeloga svijeta. Tako su i ove godine bili predstavnici iz Japana, Tajvana, Tajlanda, Australije, SAD-a, Egipta, Kine, Bolivije, Izraela te država Europe.

Krajem kolovoza održan je i tradicionalni 6. po redu turnir mješovitih parova. Sudjelovalo je 12 teniskih parova, a pobijedio je par su Nataša Jurčec/Dino Peklar. TK Prelog organizira ovaj turnir sa svrhom popularizacije tenisa među ženama, a da je uspješan u tome, osim ovog turnira, potvrđuje i škola tenisa za djevojke koju je tijekom ljetnih mjeseci pohađalo 13 djevojaka.

23. rujna 2017. održano je Prvenstvo kluba za djecu u nekoliko kategorija, a sudjelovala su djeca polaznici Škole tenisa TK Prelog koji su se natjecali u 3 kategorije: 6, 8 i 10 godina. Sudjelovalo je oko 20 djece, a svi su nagrađeni medaljama.

Inner Wheel klub Prelog i Rotary klub Prelog u suradnji s Teniskim klubom Prelog organizirali su 30.9.2017. humanitarni turnir u tenisu i beli na kojem je sudjelovalo 40 igračica i igrača i ukupno stotinjak posketitelja, a prikupljena sredstva namijenjena su djeci s poremećajem iz spektra autizma.

Izuzetno uspješna i najmasovnija do sada teniska sezona na vanjskim terenima TK Prelog uspješno je završena odigravanjem finalnih mečeva Prvenstva kluba za 2017. godinu. Ove se godine natjecalo ukupno 46 tenisača u tri kategorije: A prvenstvo i B prvenstvo za muškarce i A prvenstvo za žene. Prvakinja kluba za 2017. postala 26 godišnja Tea Oto, dok je u kategoriji muškaraca već godinama nepobjediv Mario Kljajić. Susret B finale prvenstva u kojem su se sastali Branko Novak i Marko Gotal iznjedrio je pobjednika Branka Novaka. Dodijeljena je i nagrada pobjednika Lige kluba koju je drugi put za redom osvojio Dino Peklar. Nagrade su najboljima podijelili predsjednik kluba Zlatko Filipić, potpredsjednica kluba Sonja Ivoš i Nataša Jurčec, tajnica TK Prelog.

u Zadru je 30.09. i 1.10.2017 održan državni Masters za djecu do 10 godina starosti na kojem je nastupilo dvoje naših predstavnika – Tamara Balent i Juraj Horvat. Sam plasman na turnir najboljih 32 djevojčica i dječaka, od ukupno 500-tinjak koliko se natjecalo tijekom godine u cijeloj Hrvatskoj, je veliki uspjeh kako za njih tako i za naš klub. Na kraju je Tamara zauzela 13. mjesto a Juraj se plasirao na 22. mjesto.

Naše teniske ekipe natjecale su se tijekom godine u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji u okviru Momčadskog prvenstva Međimurja i regije (u okviru TSSZH). Seniorska ekipa natjecala se u III hrvatskoj teniskoj ligi i u konkurenciji 12 ekipa sa područja sjeverozapadne Hrvatske završila natjecanje na 10. mjestu. 2. i 3. veteranske ekipe natjecale su se u veteranskoj Međimurskoj ligi. Veteranska ekipa TK Prelog 1 odigrala je finale Veteranskog prvenstva Međimurja i završila kao drugoplasirana iza ekipe TK Dubravčan. Veterani TK Prelog 1 su sudjelovali u završnici Momčadskog državnog prvenstva 2017. za veterane održanog 25. i 26.11.2017. u Zagrebu pod okriljem Hrvatskog teniskog saveza veterana  i osvojili visoko treće mjesto! U finalnim mečevima za treće mjesto pobijedili su rezultatom 5:4 ekipu TK Dinamo Zagreb, dok su u polufinalu bili poraženi od ekipe TK Donji Miholjac.

Tijekom cijele sezone tenisa na otvorenom igrala se i Liga kluba u kojoj je sudjelovalo oko 55 igrača i igračica tenisa. Samo u sklopu 4 ciklusa lige na teniskim terenima odigrano je oko 300 teniskih mečeva, ne računajući prijateljske mečeve te treninge za djecu i odrasle.

Tijekom cijele godine (na vanjskim i terenima u balonu) održava se najdugovječniji projekt kluba –  Mala škola tenisa za djecu od 6-15 kojoj je cilj uključiti što veći broj djece i mladih u tenis. Malu školu tenisa vode dvojica zaposlenih licenciranih trenera, a volonterskim angažmanom uključen je dodatni trener koji se pod vodstvom licenciranih trenera priprema za pohađanje tečaja za trenere mlađih uzrasta. Malu školu tenisa pohađa 25-30 djece koja treniraju dva puta tjedno po grupama.

Teniski klub Prelog udruga je koja se može pohvaliti kvalitetnim radom, konstantnim poboljšanjima u organizaciji aktivnosti, pridonoseći time popularizaciji tenisa, sporta u koji se mogu uključiti svi bez obzira na dob, spol i predznanje. Klub trenutno ima oko 110 članova i članica svih dobnih skupina! Posebno je za istaknuti da su članovi  TK Prelog vlastitim znanjem i idejama osmislili aplikaciju za računalo i mobilne telefone kojom se rezerviraju tereni i elektronsku člansku iskaznicu. Sve aktivnosti kluba javno su dostupne putem web stranice www.tkprelog.hr i Facebook profila „Tenis klub Prelog“.

Svim našim članovima i podupirateljima želimo sve najbolje povodom nadolazećih blagdana i još uspješniju 2018. godinu!