Tamara Balent na Smrikva Bowl-u!

Hits: 49

Proteklih tjedan dana naša članica Tamara Balent sudjelovala je na jednom od najvećih turnira na svijetu za djecu uzrasta do 10 godina – 22. Smrikva Bowl-u. Radi se o turniru na koji dolaze djeca iz cijeloga svijeta pa su tako i ove godine dolazili predstavnici iz Japana, Tajvana, Tajlanda, Australije, SAD-a, Egipta, Kine, Bolivije, Izraela te država Europe. Turnir se po 22. put održao u malom istarskom mjestu Štinjan, a sama pozivnica na ovakav turnir za Tamaru, kao i cijeli klub predstavlja ogroman uspjeh. Što se tiče samog nastupa možemo biti zadovoljni jer je Tamara pokazala da se može nositi sa najboljim svjetskim igračicama svog uzrasta. Tako je u 1.kolu glavnog turnira nakon velike borbe Tamara poražena od Slovenke sa 2-4, 4-2 i 6-10 u tie breku trećeg seta (iako je imala vodstvo od 5-1). Nakon tog poraza Tamara je igrala u utješnoj skupini te u prvom kolu pobjedila Britanku sa 6-3 da bi u drugom kolu bila zaustavljena od Egipćanke iako je i u tom meču imala svoje prilike. Sve u svemu za jedan mali klub koji se tek posljednjih godina počeo ubrzano razvijati sasvim solidan nastup. Valja napomenuti da je Hrvatsku osim Tamare zastupalo još 6 igračica te su također sve one završile u utješnom turniru (što samo pokazuje o kakvom se kvalitetnom turniru radi). Za Tamaru je ovo bilo prije svega neprocjenjivo iskustvo te možemo očekivati još pregršt dobrih rezultata u budućnosti. Rezultate cijelog turnira možete pogledati ovdje.

OP Preloga do 8 i 10 godina

Hits: 53

U subotu 03.06.2017. TK Prelog bio je organizator Otvorenog prvenstva Preloga za djecu do 8 i 10 godina. Turnir je iz kalendara Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske te su na njemu sudjelovala djeca iz Bjelovara, Virovitice, Đurđevca, Koprivnice, Ludbreg, Čakovca, Varaždina i Preloga. Sveukupno se turniru odazvalo 50 djece a od toga 23 u kategoriji do 8 godina i 27 u starijoj kategoriji do 10 god. 

Kod mlađih je sam rezultat u drugom planu jer je naglasak na samom uključivanju djece u turnirski sistem natjecanja pa su tako medalje dobili svi sudionici. Kod djece do 10 godina u muškom dijelu turnira igralo je 19 igrača a kod djevojčica 8 a do finalnih okršaja i kod jednih i kod drugih stigli su predstavnici TK Franje Punčec iz Čakovca te domaći predstavnici iz TK Prelog ali ovaj puta su pobjede otišle za Čakovec. U muškom finalu Noa Levak pobijedio je Juraja Horvata, a u ženskom je Lucija Vidović bila bolja od Tamare Balent