Skupština kluba 03.03.2017.

Hits: 22

SKUPŠTINA TENISKOG KLUBA PRELOG
3.3.2017.
U Hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu održana je redovna godišnja skupština TK Prelog. Teniski klub Prelog već 30 godina uspješno djeluje na području grada Preloga a sama povijest igranja tenisa u gradu seže u 30.-te godine 20.-og stoljeća. Klub broji 96 članova od kojih je velik broj djece raznih dobnih skupina.
Na dnevnome redu su bila izvješća o radu i financijsko izvješće za 2016. godinu te plan i program rada za 2017. godinu. Sva izvješća i planovi su jednoglasno prihvaćeni.


Skupštini se obratio gradonačelnik grada Preloga g. Ljubomir Kolarek, koji je pohvalio izvješća, rad i planove kluba, istaknuvši da je TK Prelog jedna od najorganiziranijih udruga na području Preloga, posebno u segmentu financija, te je najavio finalizaciju radova na izgradnji još dva teniska terena čim to vremenski uvjeti dozvole.
Zvonko Vertuš, predsjednik Teniskog saveza Međimurja istaknuo je kako je tijekom dugogodišnjeg praćenja rada TK Prelog izuzetno ponosan na uspjehe kluba, posebno na uspjehe i rad s najmlađima. Ujedno je i istaknuo važnost kontinuiranog rada s djecom kao preduvjet opstojnosti i daljnjeg rada kluba, te pohvalio upravu na dobrom vođenju kluba.


U ime Zajednice sporskih Udruga i Saveza Međimurske Županije Skupštini se obratio predsjednik Mato Kljajić izrazivši spremnost pomoći radu kluba prije svega u radu s djecom kao i na popularizaciji ženskog sporta što je jedna od programskih obaveza Zajednice kojoj je on na čelu.
O radu u prošlog godini članove kluba izvijestio je predsjednik Zlatko Filipić.
TK Prelog je tijekom sezone 2016. organizirao klupska i otvorena prvenstva te turnire i programe: nastup seniorske ekipe u 3.Hrvatskoj ligi, Otvoreno prvenstvo Preloga za mješovite parove, susrete Međimurske veteranske lige u tenisu, susrete Regionalne lige Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske za žene, turnir za djecu od 8 i 10 godina (HTS- Sjeverozapadna Hrvatska), prvenstvo kluba (muškarci i žene), Ligu kluba te školu tenisa. Klub djeluje u sklopu Hrvatskog teniskog saveza (HTS), Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske (TSSH) i Teniskog saveza Međimurske županije.
Posebno treba pohvaliti rezultate najmlađih koji uspješno treniraju pod vodstvom trenera Nikole Blažeke i Damira Krčara, a od zime je volonterski u rad s djecom priključena i Tea Oto. Od rezultata najmlađih valja istaknuti 3. mjesto ekipe do 10 godina ua Prvenstvu Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske, te plasman Tamare Balent na državni Masters također do 10 godina.
Pohvaljena je izložba koju je klub organizirao u povodu 30.-e godišnjice kluba sa tematikom povijesti tenisa u Prelogu, jer malo kome je poznato da je teniski teren postojao još 1934. godine na mjestu današnjeg vanjskog rukometnog igrališta. Izložba je tijekom tri tjedna u listopadu i studenom bila otvorena za građane Preloga u Muzeju Croata Insulana.
Od planova za 2017. godinu, osim aktivnosti koje su se provodile u prošloj godini, klub će po prvi puta organizirati i Otvoreno prvanstvo kluba za seniore i rekreativke koje će se održati u 7. mjesecu te tako upotpuniti Ljetne noći grada Preloga još jednim zanimljivim događajem. Osim dovršenja izgradnje još dva teniska igrališta, klub će u skladu sa svojim mogućnostima i dalje raditi na uređenju svog teniskog centra, a također i raditi na popularizaciji i daljnjem omasovljenju članova kluba objavama u medijima kao i na web stranici kluba www.tkprelog.hr te facebook stranici Tenis klub Prelog.