Arhiva kategorije: 2018

Završnica Prvenstva kluba

Hits: 126

Danas su na teniskim terenima TK Prelog odigrani završni susreti Prvenstva kluba, a uz završno druženje sezone podijeljene su i nagrade najuspješnijima. Tako je pobjedom u A Prvenstvu svoju dugogodišnju dominaciju potvrdio Mario Kljajić pobjedivši u finalu Matiju Trstenjaka rezultatom 6/3; 6/0. Treće mjesto podijelili su Dejan Slaviček i Dino Peklar. U finalu B Prvenstva pobjedu je ostvario Josip Gašparić rezultatom 7/5; 6/1 protiv Filipa Kosa. U ovoj kategoriji treće mjesto su podijelili Krešimir Horvat i Josip Ludaš. Završno druženje je također iskorišteno za proglašenje najboljeg igrača Lige kluba, gdje je nakon igranja ligaških mečeva tijekom cijele sezone, najviše bodova osvojio Dejan Slaviček. Nagrade najboljima u ovoj, veoma uspješnoj sezoni, uručio je predsjednik kluba Zlatko Filipić, te je ovime službeni dio sezone završen. Ovisno o vremenskim uvjetima tereni će biti još neko vrijeme otvoreni za korištenje članovima, a nakon toga slijedi pauza do proljeća.

Prijateljski susret TK ŽK – Žene TK Prelog

Hits: 85

Danas je bilo jako živo na teniskim terenima. Ohrabreni mukotrpnim treninzima dva put tjedno tijekom cijele godine, naša sekcija nazvana Željezni kuk predvođena kapetanom Joškom Smilovićem, izbornikom Slavkom Markačom, glavnim sponzorom Brankom Mišićom bacila je rukavicu izazova klupskoj najuspješnijoj ekipi – Ekipi Žena TK Prelog.

Žene su naravno izazov prihvatile pa je tako odigran susret po pravilima HTS-a, tj. 5 pojedinačnih mečeva te dva meča parova. Iako se veli da je u takvim mečevima rezultat u drugom planu valja napomenuti da žene nisu imale milosti te su uvjerljivo pobjedile rezultatom 5-2. 

Kukašima jedino preostaje kukati nad lošijom fizičkom spremom, viškom godina (a bogami i kilograma) ili loše priprepljenom taktikom, te upijati tugu u gemištu. Ali usprkos svemu dečki su ipak sportski konstatirali da dogodine mogu doći do pobjede jedino pojačanim brojem treninga, te najavljuju izazov i sljedeće godine. Doktor izbornik će također do tada napraviti dobar skauting te talentirane tenisače preko reda uzeti pod nož kako bi zadovoljili stroga pravila članstva u Željeznom kuku te tako pojačali ekipu . A do onda samo trening, trening…

 

Prvenstvo kluba za djecu 2018.

Hits: 69

Teniski klub Prelog kao i svake godine organizirao je Prvenstvo kluba za djecu koje se održavalo 15. i 16. rujna u različitim starosnim kategorijama. Tako su u kategoriji  DJEVOJČICE I DJEČACI  U 6 nastupali Leon Križaj, Roko Kalšan, Dea Marija Vukoja, Patrik Repalust i Krsto Vlašić. U kategoriji DJEVOJČICE I DJEČACI  U 8 nastupali su Ana Poredoš, Mia Križaj, Lara Begović i Leon Križaj a kod DJEVOJČICA  U 9 GODINA Tena Posavec, Mia Križaj i Ana Poredoš. Kod  DJEVOJČICA DO 10 GODINA snage su odmjerile Tena Posavec, Iris Jurčec, Ana Vlah, Dea Vidović i Mia Križaj, a u kategoriji DJEVOJKE DO 10 GODINA Tamara Balent, Lana Mlinarić i Dea Vidović. Kod DJEČAKA  U 12 GODINA o prvom mjestu je odlučivao dvoboj između Arsena Munđara i Luke Mikeca. Prvenstvo je uspješno vodio trener tenisa Damir Krčar koji je ujedno najboljima, ali i svim učesnicima podijelio zaslužene medalje.

7. Prelog Mix Open – turnir mješovitih parova u Prelogu!

Hits: 79

Na terenima TK Prelog održan je tradicionalni, 7. po redu turnir mješovitih parova u tenisu. Turnir se održao u subotu 8. rujna 2018., a sudjelovalo je 13 mješovitih parova. Prema kvaliteti igrača iz cijele regije (Prelog, Čakovec, Varaždin, Ludbreg, Đurđevac) , možemo reći da je ovo bio jedan od najboljih turnira do sada. Turnir se igrao po grupama na jedan set, a završnica na jedan set do 9.

Do polufinalnih mečeva stigli parovi Jurčec/Peklar i Mirović/Klasan te Bermanec Pavlic/Bermanec i Poredoš Peklar/Kljajić.
U veoma uzbudljivom meču pobjednika je odlučio tie break te su pobjednici postali par Marija Poredoš Peklar/Mario Kljajić, koji su rezultatom 9:8 pobijedili prošlogodišnje pobjednike, par Nataša Jurčec/Dino Peklar te tako zasluženo preuzeli veliki prijelazni pehar. Treće mjesto pripalo je paru Paula Mirović/Bernardo Klasan, a četvrto paru Štefanija Bermanec Pavlic/Žarko Bermanec.
Prije samog početka turnira, prisutne su pozdravili predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Preloga Dejan Naranđa i predsjednik Teniskog kluba Prelog Zlatko Filipić, koji je i najuspješnijima podijelio vrijedne nagrade.
Čestitamo svim sudionicima na lijepoj igri, zahvaljujemo svima na sudjelovanju te se nadamo da će se odazvati i sljedeće godine!

Prvenstvo kluba 2018

Hits: 673

Drage tenisačice i tenisači, danas je održan ždrijeb A i B Prvenstva kluba za 2018. godinu.
Mečevi 1. kola A i B prvenstva moraju se odigati zaključno s 15.9.2018.
Molimo da se mečevi pretkola u B prvenstvu (Matić/Kavran i Oto/Balet) odigraju do 9.9.2018..
Rok za odigravanje mečeva 2. kola je 22.9.2018.
Do 28.9. moraju se odigrati svi mečevi do finala.
Finale A i B prvenstva (završnica natjecateljske sezone) se igra u subotu, 29.9.2018. u poslijepodnevnim satima.
Svim sudionicima želimo puno sportske sreće!
Liga odbor

Rezultati

Prelog mix Open 2018.

Hits: 132

Prelog Mix Open 2018. – 7. otvoreno prvenstvo mješovitih parova
8.9.2018. održat će se tradicionalni, 7. po redu turnir mješovitih parova u organizaciji TK Prelog. Prijaviti se možete telefonski, mailom ili putem aplikacije prijava Turnir se igra s dogovorenim partnerom, a u slučaju da nemate partnera/partnericu, možete se javiti nama. Za najbolje plasirane osigurane su lijepe nagrade.
Veselimo se vašem dolasku i želimo vam dobru igru, a mi ćemo se pobrinuti da to bude lijepo tenisko druženje!

Prelog Open 2018.

Hits: 131

Uspješno završen teniski turnir “Prelog Open 2018.”!
U nedjelju  je na teniskim terenima TK prelog održana završnica turnira koji je TK organizirao u tri kategorije:seniori, veterani 40+ i žene.
Na turniru je sudjelovalo 48 tenisačica i tenisača (seniori 22, veterani 18, žene 8).
Nakon vrlo uzbudljivih polufinalnih mečeva koji su se održali tijekom nedjeljnog prijepodneva (polufinalisti seniori: Mario Kljajić, Goran Rakić, Mischell Mikulan, Dejan Slaviček, veterani: Miljenko Novak, Predrag Vurušić, Stanislav Žinić, Danijel Papp) uslijedili su finalni mečevi nakon kojih je u seniorskoj kategoriji pobjedu odnio Mario Kljajić u meču protiv Mischella Mikulana, a u veteranskoj Miljenko Novak u meču protiv Predraga Vurušića. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Jasmina Novak koja je u finalu igrala protiv Tee Oto, a trećeplasirana je bila Marina Godinić.
Čestitamo svima na postignutom uspjehu i nadamo se da će turnir sljedeće godine (20./21.7.2019.) privući još više sudionika i priuštiti gledateljima mnogo kvalitetnih mečeva!
Zahvaljujemo i Gradu Prelogu u ZSU grada Preloga na podršci u organizaciju i suradnji, te svim igračima i igračicama na strpljenju i dobroj igri!
👏👏👏👏🏆🏆🏆

OP Preloga 2018.

Hits: 181

Poštovani tenisači i tenisačice, pozivamo vas na prvi turnir u singlu, “Prelog Open 2018.” koji će se održati 21.-22.7.2018. godine!

Pravo nastupa imaju igrači i igračice registrirani do najviše 3. HL i rekreativci u seniorskoj, veteranskoj 40+ i ženskoj kategoriji. Kotizacija iznosi 50 kuna po sudioniku u jednoj odabranoj kategoriji, a uključuje ručak. Za sve polufinaliste i finaliste u svim kategorijama osigurane su bogate nagrade.
Prijave su moguće do petka, 20. srpnja 2018. u 19.00 sati putem web aplikacije https://goo.gl/tyZDq9, na tkprelog@tkprelog.hr a u slučaju dodatnih informacija na tel: 098/493-042 (Zlatko Filipić).
Prvi dan (subota) su na programu mečevi razigravanja u sve tri kategorije te polufinalni i finalni mečevi u ženskoj kategoriji, a drugi dan polufinalni i finalni mečevi u seniorskoj i veteranskoj kategoriji.
PROPOZICIJE:
Seniori: pojedinačni mečevi (u razigravanju, 1/8, 1/4): do 9 gemova (na 8:8 tie break do 7), polufinale i finale na 2 dobivena seta (normalan treći set).
Veterani 40+: pojedinačno mečevi (u razigravanju, 1/8, 1/4): do 9 gemova (na 8:8 tie break do 7), polufinale i finale na 2 dobivena seta i treći set tie break do 10.
Žene: odredit će se na licu mjesta ovisno o broju prijavljenih igračica.
Satnica:
21.7.2018. subota
9.00 Otvorenje turnira i početak mečeva:
9.00 Seniori
10.00 Veterani
16.00 Žene
22.7.2019. nedjelja
9.00 Polufinala: seniori, veterani
16.00 Finala: seniori, veterani.
Organizator zadržava pravo prilagodbe satnice tijekom održavanja turnira.

TK Prelog

Novi teniski portal

Hits: 186

Internetski prostor bogatiji je za još jednu web stranicu, a ono što je nama najzanimljivije, riječ je o stranici posvećenoj samo tenisu.
Od 1.6.2018. je startala s radom, dok Facebook stranica postoji već duže vrijeme. Na stranici možete pronaći detaljan popis svih teniskih klubova u Hrvatskoj, pa tako i naš klub sa svim potrebnim informacijama. 
Popis teniskih klubova je podijeljen na četiri kategorije:
Slavonija i Baranja
Zagreb , Centralna i Sjeverozapadna Hrvatska
Istra i Kvarner
Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija
Također, na stranici možete pronaći i profile naših tenisača i tenisačica gdje se prate njihovi nastupi kroz sezonu. Pa tako imate profile Marina Čilića, Petre Martić, Borne Ćorića i ostalih naših uspješnih igrača. Stranice se redovno ažuriraju tijekom tekuće sezone.
Zanimljiva stvar na stranici je i kategorija „Teniski kutak“ gdje i Vi možete kreirati sadržaj stranice. Bitno je samo imati teniskog znanja kojeg možete pretočiti u jedan fini teniski tekst. Ako mislite da imate znanja slobodno kontaktirajte vlasnika stranice.
Dino Rezo
web: https://www.tennis.hr/
https://www.facebook.com/dino.rezo
mail: dino.rezo@gmail.com

Uspješno završeno Otvoreno prvenstvo Preloga u tenisu za djecu od 8, 9 i 10 godina!

Hits: 56

U Prelogu je na teniskim terenima TK PRELOG, 2. i 3. lipnja održan turnir iz kalendara Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske „Otvoreno Prvenstvo  Preloga za djecu do 8, 9 i 10 godina“. U dva dana natjecalo se ukupno 63-oje djece iz 5 županija sa sjevera Hrvatske.

Najuspješniji u kategoriji do 10 godina bili su Noa Šimek iz kluba TK Varteks Varaždin i Nika Dragičević iz TK Didon Virovitica u konkurenciji ukupno 19 djevojčica i dječaka.

U kategoriji do 9 godina sudjelovalo je 22-oje djevojčica i dječaka, a najuspješniji je bio Rian Bregović iz TK Varaždin 1181.

Kod najmlađih do 8 godina plasman se rangira po skupinama (zlatna, srebrna, brončana i zelena), a nekima je to bilo prvo službeno natjecanje. Na turniru u toj kategoriji je sudjelovalo 22-oje djevojčica i dječaka.

Na turniru je sudjelovalo i 7 tenisačica domaćina TK Prelog: Tena Posavec, Iris Jurčec, Ana Vlah, Dea Vidović, Mia Križaj, Ana Poredoš i Lara Begović, a ovim putem im čestitamo na odličnoj igri!

Osim dobrog vremena, zadovoljstvu sviju koji su došli pomogli su i organizatori – članovi TK Prelog koji su svojim volonterskim angažmanom pomogli da sve prođe u najboljem redu i kojima je organizacija ovog turnira već postala prava rutina pa se polako razmišlja i o organizaciji jačih turnira iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza., Ana Poredoš i Lara Begović. 

Turnir je iz godine u godinu na sve višem organizacijskom nivou za što nam uvelike pomažu dva novosagrađena teniska igrališta, čime TK Prelog može organizacijski konkurirati i teniskim sredinama kao što su Čakovec, Varaždin, Koprivnica, Bjelovar, Križevci…
Sutra se u konkurenciji očekuje još oko 25 natjecatelja u kategoriji do 9 godina te pozivamo sve ljubitelje tenisa da dođu svojim navijanjem podržati mlade tenisačice i tenisače.