Arhiva kategorije: 2019

TENISKI KLUB PRELOG I U 2019. GODINI NASTAVIO S USPJEŠNIM RADOM

Hits: 60

Teniski klub Prelog već niz godina uspješno radi na poticanju aktiviranja kroz sport, podizanju kvalitete te popularizaciji tenisa u Prelogu i okolici među djecom i odraslima. Svake godine pristižu nam novi članovi, sve se više igra i uživa u igri koja nema granica – igraju djeca, mladi, žene, umirovljenici…. TK Prelog je, uz TK Franjo Punčec, jedan od jedina dva člana HTSa iz Međimurske županije te smo time stekli status osnivača Odbora Sjever HTSa – regionalnog saveza članova HTSa koji je sukladno novom Statutu oformljen u listopadu. Predsjednica HTSa Nikolina Babić pohvalila je naš rad te nam je to dodatna motivacija da nastavimo.

Prije svakog početka sezone igranja na vanjskim terenima, članovi TK Prelog tradicionalno se krajem veljače okupljaju na redovnoj Izvještajnoj Skupštini kluba. Na dnevnom redu su bila izvješća o radu i financijsko izvješće za 2018. godinu te plan i program rada za 2019. godinu. Skupštini se u ime Zajednice sportskih udruga Grada Preloga, kao i gradonačelnika Ljubomira Kolareka obratio Dejan Naranđa, predsjednik, pohvalio izvješća, rad i planove Kluba te najavio daljnju suradnju Grada Preloga sa klubom na ostvarenju ciljeva koje stoje pred svim tenisačima u Prelogu.

Ove godine u rujnu održana je i redovna Izborna skupština Teniskog kluba Prelog na kojoj je izabrano novo rukovodstvo kluba. Za predsjednicu Kluba u četverogodišnjem mandatu izabrana je Sonja Ivoš, za potpredsjednika Darko Čavlek a za tajnicu Nataša Jurčec. Uz predsjedništvo, biran je i novi sastav Izvršnog odbora: Sonja Ivoš, Nenad Martinec, Dejan Slaviček, Krešimir Horvat, Matija Poredoš i Milivoj Petković te Nataša Jurčec i Dušan Munđar. Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Saša Škoda, Žarko Bermanec i Goran Gotal. Tijekom skupštine, dosadašnji predsjednik Zlatko Filipić podnio je izvješće o radu u mandatu 2015.-2019. godine i zahvalio svojim suradnicima, podupirateljima i svim članicama i članovima TK Prelog, te novom rukovodstvu poželio puno uspjeha u radu.

Uspjesi mladih tenisača

Kontinuirani rad i kvaliteta Male škole tenisa za djecu od 6-15 godina pod vodstvom trenera Damira Krčara, Nikole Blažeke, i uz pomoć budućih trenerica Tee Oto i Nataše Jurčec, pokazuje se ne samo u masovnosti pohađanja treninga (25-30 djece tijekom cijele godine, što je zaista respektabilan broj za ovaj individualni sport), već i u rezultatima koji se postižu na natjecanjima.

Početak dobre sezone najavila je Tamara Balent koja se ove godine natjecala na turnirima HTSa u kategoriji do 12 i do 14 godina (ulazno godište). Tijekom 2019. sudjelovala je na 26 turnira na kojima je igrala pojedinačno i u konkurenciji parova i osvojila 8 x 1. mjesto, 5 x 2. mjesto i 4 x treće mjesto. Tamara tako ove godine završava natjecanja u kategoriji do 12 godina kao 3. tenisačica u Hrvatskoj, a obzirom da se počela natjecati i u kategoriji do 14 godina i skupila bodove, trenutno je 28. od 275 tenisačica na rang ljestvici HTSa!

Uz Tamaru, na turnirima do 14 godina nastupala je i Ana Šimić, a u paru su osvojile nekoliko turnira.

Juraj Horvat također ove godine završava natjecanja u kategoriji do 12 godina kao 17. od 292 tenisača u Hrvatskoj, te započinje s natjecanjima u kategoriji do 14 godina i trenutno je 61. od 292 tenisača u Hrvatskoj.

Teniski klub Prelog ponovo je bio organizator je turnira za djecu iz kalendara Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske u tri zasebne kategorije: U8, U9, U10 (crveni, narančasti i zeleni turnir). Turnir je jedan od glavnih događaja sezone u klubu. Ukupno je na turniru u subotu i nedjelju sudjelovalo 71 djece u tri kategorije, a TK Prelog se opet pokazao kao odličan organizator.

Na teniskim terenima TK Koprivnica u rujnu je održan Regionalni masters turnir za djevojčice i dječake do 10 godina, na koji su se, zahvaljujući postignutim rezultatima na turnirima koji su se održavali cijelo ljeto, plasirale sve djevojčice TK Prelog koje su u natjecateljskoj kategoriji Male škole tenisa: Iris Jurčec, Mia Križaj, Ana Poredoš, Tena Posavec i Ana Vlah. Tena Posavec zauzela je 3. mjesto, Ana Vlah 6., Mia Križaj 11., Iris Jučec 13., a Ana Poredoš 16. mjesto. Na Regionalni masters turnir plasiralo se 16 najboljih tenisačica iz regije, a bodovala su se najbolja četiri rezultata na turnirima.

Na Državni masters za djevojčice do 10 godina, na koji se poziva 32 najbolje plasiranih prema zbroju bodova iz cijele Hrvatske (po regijama – boduju se najbolja četiri rezultata na turnirima koji su se odigrali tijekom ljeta te bodovi ostvareni na Regionalnom mastersu), direktno se plasirala Tena Posavec, a dodatno se plasirala i Ana Vlah te je time ostvaren veliki uspjeh za TK Prelog – od 32 najboljih tenisačica iz cijele Hrvatske u završnom turniru imali smo dvije naše predstavnice! Ovo je zaista veliki uspjeh za naše djevojčice, trenere, a i roditelje koji požrtvovno prate sve aktivnosti te za naš klub. Njihovi rezultati će svakako biti poticaj i drugoj djeci u klubu da nastave trenirati i rezultati neće izostati.

U listopadu je održano Ekipno prvenstvo regije za djecu na kojem su sudjelovale 3 ekipe TK Prelog. U ekipi do 8 godina natjecali su se: Leon Križaj, Dea Maria Vukoja i Roko Kalšan, a osvojili su 13. mjesto. U ekipi do 9 godina bili su Leon Križaj, Mia Križaj i Ana Poredoš i osvojili 4. mjesto. Ekipu do 10 godina sačinjavale su Ana Vlah, Mia Križaj i Iris Jurčec i osvojile su 5. mjesto. Čestitamo svim našim mladim tenisačicama i tenisačima! Samo hrabro nastavite!

Svečanom podjelom medalja završeno prvenstvo kluba za djecu polaznike Male škole tenisa TK Prelog koji treniraju 2-3 puta tjedno tijekom cijele godine. U mečevima koji su se odigravali po kategorijama i u grupama sudjelovalo je oko 30 djece. Tijekom natjecanja pokazali su svoje vještine i znanja koja su stekli redovnim treninzima koji se održavaju tijekom cijele godine i na turnirima na kojima su sudjelovali (desetak turnira u kategorijama od 8-10 godina).

Svečanom podjelom medalja završeno prvenstvo kluba za djecu polaznike Male škole tenisa TK Prelog koji treniraju 2-3 puta tjedno tijekom cijele godine. U mečevima koji su se odigravali po kategorijama i u grupama sudjelovalo je oko 30 djece. Tijekom natjecanja pokazali su svoje vještine i znanja koja su stekli redovnim treninzima koji se održavaju tijekom cijele godine i na turnirima na kojima su sudjelovali (desetak turnira u kategorijama od 8-10 godina).

Seniori

Seniorska ekipa TK Prelog natječe se u HTS-ovoj 3. hrvatskoj ligi – sjeverozapadna Hrvatska te je ove godine, nakon odigranih 5 kola i doigravanja ostvaren dobar rezultat – ukupno 7. mjesto od 11 ekipa s područja pet županija sjeverozapadne Hrvatske. Za seniorsku ekipu TK Prelog u 2019. igrali su: Dejan Slaviček, Dino Peklar, Darko Čavlek, Michell Đurnić, Goran Rakić, Karlo Blagović, Matija Trstenjak, Josip Ludaš i Denis Hranjec.

Veterani

Ove je godine TK Prelog imao 3 veteranske ekipe u natjecanju prvenstva Međimurja u organizaciji Teniskog saveza Međimurja – TKP1, TKP2i TKP3. Sve tri ekipe su se plasirale u četvrtfinale.

Žene

Ženska ekipa TK Prelog redovno se natječe na Ekipnom prvenstvu regije za veteranke (zimsko i ljetno prvenstvo). Ove su godine postigle tradicionalno odličan uspjeh i osvojile druga mjesta u zimskom i ljetnom prvenstvu u konkurenciji 7 ekipa iz tri županije, iz klubova: Franjo Punčec, Prelog, Pribislavec, Mladost Varaždinske toplice i varaždinskog Varteksa. Za TK Prelog su nastupile Nataša Jurčec, Marina Majsan, Jasminka Levačić, Štefanija Bermanec i Sonja Ivoš.

Pozivamo dame koje su igrale tenis da nam se pridruže, cilj nam je oformiti još jednu žensku veteransku ekipu za 2020. godinu te potaknuti žene na bavljenje sportom.

Sekcija TK ŽKK („Železni kuk i koleno“)

U nedjelju, 13.10.2019. je na terenima TK Prelog održan dugoočekivani i pomno pripremani susret dviju ekipa kluba: unazad 8 godina najtrofejnije ekipe – ženske ekipe TKP pod vodstvom kapetanice Nataše Jurčec i najupornije, najdugovječnije i najzabavnije ekipe – ekipe naše sekcije Železni kuk i koleno (TKŽKK) pod vodstvom Slavka Markača. Ekipa TKŽKK je pripremila teren, pehar, zakusku i zaista su se potrudili da cijeli susret bude na nivou. Iako su bili dobro pripremljeni, pa čak i u jednom trenutku bili izjednačeni u rezultatu, ipak nisu uspjeli ove godine iznenaditi žensku ekipu, koja je na kraju dobila susret s 4:2. Susret će se održati i sljedeće godine pa tako, uz još malo vježbe i sreće, imaju ponovo priliku osvojiti prekrasan pehar!

Moramo pohvaliti ekipu TKŽKK jer zaista pokazuju da se unatoč godinama svi mogu baviti sportom: 2 puta tjedno po dva sata zaista aktivno igraju tenis (parovi i pojedinačno) u svim vremenskim uvjetima, a to je zaista veliko postignuće. Nismo sigurni da u Prelogu i okolici postoji nešto slično.

Moramo pohvaliti ekipu TKŽKK jer zaista pokazuju da se unatoč godinama svi mogu baviti sportom: 2 puta tjedno po dva sata zaista aktivno igraju tenis (parovi i pojedinačno) u svim vremenskim uvjetima, a to je zaista veliko postignuće. Nismo sigurni da u Prelogu i okolici postoji nešto slično.

Rekreativci

U rekreativno smislu, tereni TK Prelog popunjeni su do zadnjeg termina i članovi koriste svaki slobodni sat da odigraju koji meč. TK Prelog svake godine organizira ligu kluba u 4 ciklusa u kojoj sudjeluje oko 60 igrača i igračica, a završnica ljetne sezone obilježava se Prvenstvom kluba i dodjelom nagrada za najbolje tenisače u sezoni.

Tako je sezona započela Prvenstvom kluba u parovima (muški i mješoviti), a nastavljeno je pripremama za otvoreno prvenstvo Preloga koje se održalo 20. i 21. 7.2019.. U seniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Mario Kljajić iz TK Prelog. U veteranskoj konkurenciji pobjedu je odnio Danijel Papp iz Ludbrega. U kategoriji žena prva dva mjesta osvojile su domaće predstavnice Tea Oto i Nataša Jurčec. Na turniru je sudjelovalo 55 igračica i igrača iz Međimurske županije, Koprivnice, Varaždina, Ljubeščice, Ludbrega, Križevca, Zagreba. Cijeli turnir odradili su naši članovi – volonteri koji su svojim radom doprinijeli da ovaj turnir postane jedan od najposjećenijih u županiji. Održan je i tradicionalni, 8. turnir mješovitih parova, organiziran s ciljem uključivanja što većeg broja žena u tenis, na kojem se skupilo 13 parova iz regije, a pobjednici turnira su Marina Majsan i Mario Kljajić.

U listopadu je održana završnica Prvenstva kluba i dodjela nagrada za najuspješnije sudionike Prvenstva i pobjednika Lige kluba. Nakon više od 400 odigranih mečeva tijekom 4 ciklusa lige u kojoj je sudjelovalo oko 60 igrača i igračica, najbolji je bio Goran Rakić te zasluženo preuzeo prijelazni pehar i nagradu. U finalu A Prvenstva kluba sastali su se Mario Kljajić i Karlo Blagović. I ove je godine Mario Kljajić nadigrao protivnike i podigao pobjednički pehar. U susretu za treće mjesto bolji je bio Tomislav Repalust koji je pobijedio Gorana Gotala. U finalu B Prvenstva sastali su se Ivica Šimić i Miro Baranašić, a pobjednik B Prvenstva je Ivica Šimić. Trećeplasirani je Zlatko Filipić, a četvrti je Luka Dominić.

Čestitamo svim pobjednicima i sudionicima teniske lige i prvenstva, svim našim članicama i članovima rekreativcima kojih je više od 80, svim našim mladim članovima polaznicima škole tenisa i želimo svima puno uspjeha u sljedećoj sezoni, sa što više dobrih mečeva i što manje ozljeda.

Predsjednica

SONJA IVOŠ

PRVENSTVO KLUBA ZA POLAZNIKE MALE ŠKOLE TENISA

Hits: 162

U utorak je svečanom podjelom medalja završeno prvenstvo kluba za djecu polaznike Male škole tenisa TK Prelog. U mečevima koji su se odigravali po kategorijama i u grupama tijekom protekla 3 tjedna sudjelovalo je oko 30 djece!
Tijekom natjecanja pokazali su svoje vještine i znanja koja su stekli redovnim treninzima koji se održavaju tijekom cijele godine.
Rezultati:

U8
ZLATNA SKUPINA: Gabriel Friščić, Maxim Mohl
SREBRNA SKUPINA: Ema Čevizović, Ozren Martinec, Maria Andročec, Roko Kalšan, Krsto Vlašić
BRONČANA SKUPINA: Zvonimir Maltarić, Noel Bogomolec

U9
ZLATNA SKUPINA: Mia Križaj, Ana Poredoš
SREBRNA SKUPINA: Leon Križaj, Lara Begović, Lucija Kolonić
BRONČANA SKUPINA: Lili Strahija, Lana Čeh, Dea Maria Vukoja

U10

 1. Ana Vlah
 2. Iris Jurčec
 3. Mia Križaj
 4. Ana Poredoš

U14 DJEČACI

 1. Luka Mikec
 2. Miles Hurley
 3. Luka Vlašić
 4. Mislav Bihar

U14 DJEVOJČICE

 1. Antonija Bermanec
 2. Nina Kolarić
 3. Lara Bihar

Dodijeljene su im medalje za uspjeh i na kraju su se počastili pizama Pizzerie Rosa i sokićima!
Čestitamo svim sudionicima i trenerima i nadamo se da će i sljedeće godine biti ovoliko sudionika!

TRADICIONALNI 2. DVOBOJ ŽENSKE EKIPE TK PRELOG I EKIPE TKŽKK

Hits: 33

U nedjelju, 13.10.2019. je na terenima TK Prelog održan dugoočekivani i pomno pripremani susret dviju ekipa TKP:
unazad 8 godina najtrofejnije ekipe – ženske ekipe TKP pod vodstvom kapetanice Nataše Jurčec i najupornije, najdugovječnije i najzabavnije ekipe – ekipe naše sekcije Železni kuk i koleno (TKŽKK) pod vodstvom Slavka Markača.


Ekipa TKŽKK je pripremila teren, pehar, zakusku i zaista su se potrudili da cijeli susret bude na nivou! U ime ženske ekipe zahvaljujemo im na trudu!
Iako su bili dobro pripremljeni, pa čak i u jednom trenutku bili izjednačeni u rezultatu, ipak nisu uspjeli ove godine iznenaditi žensku ekipu, koja je na kraju dobila susret s 4:2.
Susret će se održati i sljedeće godine pa tako, uz još malo vježbe i sreće, imaju ponovo priliku osvojiti prekrasan pehar!


U ime TKP čestitamo svima, pogotovo ekipi TKŽKK jer zaista pokazuju da se unatoč godinama svi mogu baviti sportom, i moramo ih pohvaliti što 2 puta tjedno zaista aktivno igraju tenis (parovi i pojedinačno) u svim uvjetima, a to je zaista veliko postignuće. Nismo sigurni da li u Prelogu i okolici postoji nešto slično!

Čestitke!!!

ZAVRŠNICA PRVENSTVA KLUBA 2019.

Hits: 39

U nedjelju, 6. listopada održana je završnica Prvenstva kluba i dodjela nagrada za najuspješnije sudionike Prvenstva i pobjednika lige kluba.Nakon više od 400 odigranih mečeva tijekom 4 ciklusa lige u kojoj je sudjelovalo oko 60 igrača i igračica, najbolji je bio Goran Rakić te zasluženo preuzeo prijelazni pehar i nagradu. Čestitke Goranu!
U finalu A Prvenstva kluba sastali su se Mario Kljajić i Karlo Blagović. I ove je godine Mario Kljajić nadigrao protivnike i podigao pobjednički pehar. U susretu za treće mjesto bolji je bio Tomica Repalust koji je pobijedio Gorana Gotala.
U finalu B Prvenstva sastali su se Ivica Šimić i Miro Baranašić, a pobjednik B Prvenstva je Ivica Šimić. Trećeplasirani je Zlatko Filipić, a četvrti je Luka Dominić.
Čestitamo svim pobjednicima i sudionicima teniske lige i prvenstva i želimo puno uspjeha u sljedećoj sezoni, sa što više dobrih mečeva i što manje ozljeda.
Dodjelom nagrada završena je službena sezona igranja na vanjskim teniskim terenima, a tereni ostaju otvoreni dok nas vrijeme posluži.

EKIPNO PRVENSTVO REGIJE TSSH ZA DJEČAKE I DJEVOJČICE do 8 godina, do 9 godina i do 10 godina

Hits: 30

Prošlog vikenda održano je Ekipno prvenstvo regije za djecu na kojem su sudjelovale 3 ekipe TK Prelog.
U ekipi do 8 godina natjecali su se: Leon Križaj, Dea Maria Vukoja i Roko Kalšan, a osvojili su 13. mjesto.
U ekipi do 9 godina bili su Leon Križaj, Mia Križaj i Ana Poredoš i osvojili 4. mjesto.
Ekipu do 10 godina sačinjavali su Gabriel Friščić, Ana Vlah, Mia Križaj i Iris Jurčec i osvojili su 5. mjesto.

Čestitamo svim našim mladim tenisačicama i tenisačima! Samo hrabro nastavite!

Prvenstvo je održano na terenima Teniskog kluba Franjo Punčec u Čakovcu. Ukupno je nastupila 31 ekipa iz teniskih klubova regije: Koprivnice, Varteksa, Varaždina 1181, Đurđevca, Didona, Križevaca, Feniksa, Preloga i domaćina Franje Punčeca.

U konkurenciji do 8 godina najuspješniji su bili Koprivničanci, pobjedivši u finalnom susretu drugu ekipu Feniksa 2:1.

U finalnom susretu do 9 godina igrale su dvije ekipe Koprivnice, prvo mjesto pripalo je prvoj ekipi.

Najuzbudljivije finale za naslov prvaka igrano je u konkurenciji do 10 godina. Nakon neriješenog rezultata 2:2 igran je super tie break u kojem je za Rian Bregović za nijansu bio bolji od Mie Gregurina 12-10.

Rezultati:

8 godina, polufinale: Feniks 2 – Varaždin 1181 2:1; Koprivnica 1 – Križevci 2:1, finale: Koprivnica 1 – Feniks 2 2:1

9 godina, polufinale: Koprivnica 1 – Prelog 2:1, Koprivnica 2 – Varteks 2:1, finale: Koprivnica 1 – Koprivnica 2 2:1

10 godina, polufinale: Varaždin 1181 – Đurđevac 3:1, Koprivnica 1 – Koprivnica 2, finale: Varaždin 1181 – Koprivnica 1 2:2 (12-10)

Uspješan završetak sezone za mlade nade TK Prelog!

Hits: 296

Tijekom proteklog vikenda na teniskim terenima TK Franjo Punčec u Čakovcu održao se Državni masters za djevojčice do 10 godina, na koji se poziva 32 najbolje plasiranih prema zbroju bodova iz cijele Hrvatske (po regijama). Za Državni masters boduju se najbolja četiri rezultata na turnirima koji su se odigrali tijekom ljeta te bodovi ostvareni na Regionalnom mastersu.

Prema rang listi Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske, mlade tenisačice TK Prelog postigle su ove godine odličan uspjeh. Od ukupno 26 igračica do 10 godina iz 9 klubova regije, naših je pet djevojčica po rezultatima turnira i Regionalnog mastersa plasirano među prvih 16 u regiji: na trećem mjestu Tena Posavec, Ana Vlah na 6. mjestu, Mia Križaj na 10., Iris Jurčec na 11. i Ana Poredoš na 16. mjestu!

Na Državni masters stoga se direktno plasirala Tena Posavec, a Ana Vlah plasirala se kao rezerva te je time ostvaren veliki uspjeh za TK Prelog – od 32 najboljih tenisačica iz cijele Hrvatske u završnom turniru  imali smo dvije naše predstavnice!

Ovo je zaista veliki uspjeh za naše djevojčice, trenere, a i roditelje koji požrtvovno prate sve aktivnosti te za naš klub. Njihovi rezultati će svakako biti poticaj i drugoj djeci u klubu da nastave trenirati i rezultati neće izostati.

Čestitamo Teni, Ani V., Mii, Iris i Ani P. na uspješnoj sezoni i veselimo se novim uspjesima!

IZBORNA SKUPŠTINA TENISKOG KLUBA PRELOG

Hits: 60

U Prelogu je 20. rujna 2019. godine održana Redovna Izborna skupština Teniskog kluba Prelog na kojoj je izabrano novo rukovodstvo kluba.

Za predsjednicu Kluba u četverogodišnjem mandatu izabrana je Sonja Ivoš, za potpredsjenika Darko Čavlek, a za tajnicu Nataša Jurčec.

Uz predsjedništvo, biran je i novi sastav Izvršnog odbora: Sonja Ivoš, Nenad Martinec, Dejan Slaviček, Krešimir Horvat, Matija Poredoš i Milivoj Petković.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Saša Škoda, Žarko Bermanec i Goran Gotal.

Tijekom skupštine, dosadašnji predsjednik Zlatko Filipić podnio je izvješće o radu u mandatu 2015.-2019. godine.

• Izgradnja dva nova terena – izgradnjom dva nova terena stekli su se uvjeti za organizaciju većih turnira, poboljšanje uvjeta škole tenisa, a također i mogućnosti omasovljenja članstva što se kasnije i ostvarilo jer nikad više ljudi nije igralo tenis u Prelogu nego zadnje dvije godine. Tereni su svečano otvoreni 18. svibnja 2017.g.

• Škola tenisa – Škola tenisa podignuta je na jedan viši nivo, zaposlena su dva trenera, jedan trener trenutno pohađa tečaj za trenera, a još jedan kreće na usavršavanje ove jeseni. Školu tenisa kontinuirano je pohađalo 25-30 djece a da se dobro radi vidljivo je i po rezultatima u posljednje vrijeme. Tako je Tamara Balent druga na rang listi HTS-a za djevojčice do 12 godina a veliki uspjeh je i plasman naših čak četvero tenisačica do 10 godina na regionalni masters TSSH-a ove godine. Valja istaknuti i 1. mjesto 2016. ekipe djece do 8 godina na turniru TSSH-a.

• Aplikacija za rezervaciju terena – svakako jedna od važnijih stvari koju smo uveli u ovom razdoblju je uvođenje on-line aplikacije za rezervaciju terena. Aplikacija je djelo naših članova koji su vlastitim su znanjem i idejama osmislili ovu aplikaciju preko koje članovi imaju uvid o slobodnim terminima te veoma jednostavno mogu rezervirati teren do tjedan dana unaprijed, te o rasporedu i rezultatima lige kluba i prvenstva. Ovime smo došli do toga da je popunjenost terena dovedena do praktički maksimuma, tj. u udarnim terminima (radnim danom navečer) su svakodnevno svih 5 terena popunjeno.

• Organizacija turnira – Svih ovih godina organiziran je turnir za djecu do 8, 9 i 10 godina kao i turnir mješovitih parova po kojima smo postali već prepoznatljivi u regiji. Prošle godine po prvi put smo organizirali i OP Preloga za seniore, žene i veterane na kojem je sudjelovalo preko 50-ak tenisačica i tenisača iz regije a također i turnir za djecu do 12 i 14 godina.

• Natjecanja članova pod okriljem TSM, TSSH i HTS-a – Naši članovi kontinuirano sudjeluju u raznim ligama pod okriljem TSM, TSSH i HTS-a pa je tako svih ovih godina seniorska ekipa sudjelovala u 3.HL regiji sjeverozapad, ženska ekipa u takmičenjima TSSH, te tri ekipe veterana u ligi TSM-a a 2016 i u Hrvatskoj ligi. Posebno je uspješna bila ženska ekipa koja je osvojila tri 1. mjesta na zimskim i ljetnim prvenstvima regije, veterani su ostvarili 2 finala lige TSM-a, jedno polufinale a posebno treba naglasiti ovu godinu u kojoj su sve tri naše ekipe izborile plasman među 8 najboljih. Valja istaknuti i 3. mjesto veteranske ekipe u natjecanju Hrvatske lige veterana u 2016.godini.

• Izložba povodom 30 godina osnutka kluba – 14. listopada 2016. prigodnom je svečanošću TK Prelog proslavio je trideseti rođendan. Proslava je održana u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, a tom prilikom otvorena je i prigodna izložba fotografija i teniskih rekvizita kojom smo se prisjetili bogate i duge teniske povijesti grada Preloga.

• Teniski top – tijekom 2018. kupljen je teniski top za školu tenisa, čime je omogućena još kvalitetnija provedba Škole tenisa.

Dosadašnji predsjednik se zahvalio svojim suradnicima, podupirateljima i svim članicama i članovima TK Prelog, te novom rukovodstvu poželio puno uspjeha u radu.

PREDSJEDNICA

Sonja Ivoš

Dame TK Prelog viceprvakinje regije

Hits: 28

Završnim susretima na terenima Teniskog kluba Varteks u Varaždinu 22. rujna 2019. završeno je ovogodišnje EKIPNO PRVENSTVO REGIJE SJEVEROZAPADNE HRVATSKE ZA VETERANKE.
Na prvenstvu je nastupilo 7 ekipa veteranki teniskih klubova: Franjo Punčec, Prelog, Pribislavec, Mladost Varaždinske toplice i tri ekipe varaždinskog Varteksa.

Za TK Prelog su nastupile Nataša Jurčec, Marina Majsan, Jasminka Levačić, Štefanija Bermanec i Sonja Ivoš.

Prvi dio prvenstva igran je po Round Robin sustavu, u grupama, a nakon toga slijedilo je razigravanje za 1,3 i 5. mjesto.
U polufinalnim susretima veteranke Preloga bile su bolje od čakovečke ekipe Punčeca rezultatom 3:2 a više nego uvjerljive bile su veteranke Varteksa, 1. ekipa protiv tenisačica TK Pribislavec rezultatom 5:0.
U finalnom susretu slavile su Varaždinke, igračice Varteksa 1 pobjedom protiv veteranki Preloga rezultatom 3:2.

Rezultati:
polufinale: Prelog – Franjo Punčec 3:2, Varteks 1 – Pribislavec 5:0

finale: Varteks 1 – Prelog 3:2

za 3. mjesto: Franjo Punčec – Pribislavec 5:0 bb

za 5. mjesto: Varteks 2 – Mladost 5:0 bb

Novi uspjeh mladih tenisačica TK Prelog!

Hits: 30


14.9.2019. Regionalni masters do 10 godina
U subotu je na teniskim terenima TK Koprivnica održan Regionalni masters turnir za djevojčice i dječake do 10 godina, na koji su se, zahvaljujući postignutim rezultatima na turnirima koji su se održavali cijelo ljeto, plasirale sve djevojčice TK Prelog koje su u natjecateljskoj kategoriji Male škole tenisa! To su: Iris Jurčec, Mia Križaj, Ana Poredoš, Tena Posavec i Ana Vlah.
Tena Posavec zauzela je 3. mjesto, Ana Vlah 6., Mia Križaj 11., Iris Jučec 13., a Ana Poredoš 16. mjesto.
Na Regionalni masters turnir plasiralo se 16 najboljih tenisačica iz regije, a bodovala su se najbolja četiri rezultata na turnirima. Rezultati Regionalnog mastersa pribrojit će tom zbroju i činiti osnovu za Državni masters, a iz naše regije idu najbolje četiri tenisačice. Nadamo se da će i jedna od naših tenisačica biti među njima. Čestitamo i želimo puno uspjeha u daljnjim natjecanjima!

Uspješno završen Prelog open 2019.

Hits: 80

Završeno je Otvoreno prvenstvo Preloga u tenisu. U seniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Mario Kljajić iz TK Prelog, dok su drugo i treće mjesto osvojili članovi TK Koprivnica Denis Boršćak i Goran Lakuš. U veteranskoj konkurenciji pobjedu je odnio Danijel Papp iz Ludbrega, ispred Miroslava Goričkog iz Varaždina, treće Tomislav Kostric, također iz Varaždina. U kategoriji žena prva dva mjesta osvojile su domaće predstavnice Tea Oto i Nataša Jurčec, dok je treće mjesto osvojila Gordana Ilić iz Čakovca. Na turniru je sudjelovalo 55 igračica i igrača iz Međimurske županije, Koprivnice, Varaždina, Ljubeščice, Ludbrega, Križevca, Zagreba, a imali smo i jednu natjecateljicu iz Italije. Svim sudionicima želimo zahvaliti na dolasku, najboljima čestitati na rezultatu, a veliko hvala i volonterima TK Prelog koji su svojim radom doprinijeli da ovaj turnir postane jedan od najposjećenijih u županiji. Hvala i Zajednici sportskih udruga grada Preloga na podršci, Gradu Prelogu na pomoći u organizaciji kao i gradonačelniku Ljubomiru Kolareku koji je svojim prisustvom uveličao ovaj događaj koji prezentira TK Prelog, a i sam grad Prelog kao zasluženog nositelja naziva grada sporta. Vidimo se u isto vrijeme i slijedeće godine!