Arhiva kategorije: 2017

Prvenstvo kluba u parovima

Hits: 451

Kao što smo već i najavili, sljedeći vikend održat će se Prvenstvo kluba u parovima. Kategorije su mješoviti parovi i muški parovi a pravo nastupa imaju svi članovi kluba iz 2018. i novi članovi koji su uplatili članarinu za ovu godinu. Također kod muških parova ne mogu skupa igrati igrači koji su igrali A turnir. Više o prijavi na: https://docs.google.com/forms/d/1zV8dzV6f51_h0Af7AmFYRddJhpZXluHui4Nqx0OAg1o/edit?usp=sharing

Početak sezone na otvorenom

Hits: 73

Teniski Klub Prelog je 3. travnja 2018. započeo s novom sezonom igranja na otvorenim terenima. Za sada su u upotrebi 4 teniska terena, dok će školski teren biti osposobljen nakon što se postavi nova rasvjeta kako bi se treninzi za djecu mogli nesmetano odvijati i u večernjim satima.

A da će i ova sezona biti uspješna pokazuju i rezultati sa zimskog dvoranskog prvenstva Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske koje se odigravalo na terenima TK „Franjo Punčec“ u Čakovcu tijekom veljače i ožujka 2018. godine. Posebno su uspješne bile dame TK Prelog koje su u konkurenciji 5 klubova – TK Franjo Punčec, TK Mladost Varaždinske Toplice, TK Prelog, TK Pribislavec i TK Varteks, osvojile prvo mjesto. U ekipi TK Prelog nastupile su: Marina Majsan, Nataša Jurčec, Štefanija Bermanec, Sonja Ivoš i Jasminka Levačić.

TK Prelog već dugi niz godina radi na popularizaciji tenisa u Prelogu, a pri tome unazad nekoliko godina posebno na aktiviranju žena za rekreativno bavljenje sportom. Zahvaljujući volonterskom angažmanu članova TK Prelog tijekom 2017. godine održali su se početnički tečajevi tenisa za žene, pri čemu je prve teniske udarce savladalo je ukupno 13 polaznica. TK Prelog i dalje će nastaviti aktivnosti s ciljem popularizacije tenisa kod žena i uključivanjem u redovne sportske aktivnosti.

Krajem travnja kreću i natjecanja u Ligi kluba koja svake godine okuplja preko 50 igračica i igrača članova kluba, te je najveći pokretač porasta zanimanja teniskih rekreativaca za ovaj jedan od najmasovnijih sportova u svijetu. Tome svakako pridonose i hrvatski teniski profesionalci koji u zadnje vrijeme postižu zapažene rezultate na teniskim turnirima.

Također TK Prelog će i ove godine sa svojom seniorskom ekipom sudjelovati u 3. Hrvatskoj ligi – grupa Sjeverozapad, a prema teniskom kalendaru TSSH-a već sada se znaju i datumi turnira kojima je TK Prelog organizator. Tako će se veoma posječeni turnir za djecu od 8 do 10 godina ove godine održati 2.-3.6.2018., dok je termin održavanja turnira mješovitih parova 1.9.2018.

Sezona 2017

Hits: 97

Izuzetno uspješna godina Teniskog kluba Prelog

Godinu na izmaku članovi i članice TK Prelog pamtit će po velikim sportskim uspjesima i događanjima koja će utjecati na daljnji razvoj teniskog sporta u Prelogu.

Početkom godine Zajednica sportskih udruga nagradila je sportaše za njihove odlične rezultate u prošloj godini. Tako su iz TK Prelog nagrade primili Tamara Balent, priznanje za 30 godina uspješnog djelovanja Teniski klub Prelog, a za promicanje i razvoj ženskog tenisa nagrađena je ekipa rekreativki Teniskog kluba Prelog.

Trideset godina nakon izgradnje prvih terena na prostorima današnjeg Teniskog kluba Prelog, otvorena su, u četvrtak 18. svibnja 2017. godine, dva nova terena. Zaokruživanjem teniskog kompleksa s pet terena stečeni su uvjeti i za organizaciju još kvalitetnijih turnira, kako klupskih, tako i onih iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. Veliko je bilo zadovoljstvo svih okupljenih koje su pozdravili predsjednik kluba Zlatko Filipić i gradonačelnik Ljubomir Kolarek koji je istakao da Grad Prelog ulaže u sport u okviru svojih mogućnosti, a najvažnije je osigurati uvjete za bavljenje sportom onih najmlađih. Maksimalna financijska i logistička pomoć pružena je Tenis klubu Prelog prilikom ostvarenja ovog projekta. Uz grad Prelog, projekt su pomogli i brojni donatori kluba, a najveće zasluge idu samim članovima kluba koji su svojim doprinosom i radom – tačke, lopata, ravnalica – uspjeli urediti završni sloj tenisita – 70 m3 i opremu za kompletna dva igrališta!  Vrpcu na novim teniskim terenima prerezali su uspješni mladi tenisači Tamara Balent i Benjamin Kovačić.

Na terenima Tenis kluba Prelog 3.6.2017. održano natjecanje u tenisu za djecu u dobi od 8 do 10 godina – Otvoreno prvenstvo Preloga. Ovo je prvo natjecanje koje je klub, zahvaljujući novim terenima, mogao održati na jednoj lokaciji. Na turniru su sudjelovali mladi tenisači iz Đurđevca, Bjelovara, Virovitice, Koprivnice, Varaždina, Čakovca i Preloga – ukupno 50 djece. U kategoriji do 8 godina sudjelovalo je 23 natjecatelja. To je početnička kategorija i u njoj se ukupni rezultat ne stavlja u prvi plan, pa su bez obzira na postignuti rezultat sva djeca  nagrađena medaljama. Na turniru do 10 godina sudjelovalo je 27 djece –  8 djevojčica i 19 dječaka.

Tamara Balent, članica TK Prelog, zahvaljujući postignutim uspjesima u svojoj kategoriji, dobila je pozivnicu za  sudjelovanje na jednom od najvećih turnira na svijetu za djecu uzrasta do 10 godina – 22. Smrikva Bowl koji se održava u Štinjanu kraj Pule. Radi se o turniru na koji dolaze djeca iz cijeloga svijeta. Tako su i ove godine bili predstavnici iz Japana, Tajvana, Tajlanda, Australije, SAD-a, Egipta, Kine, Bolivije, Izraela te država Europe.

Krajem kolovoza održan je i tradicionalni 6. po redu turnir mješovitih parova. Sudjelovalo je 12 teniskih parova, a pobijedio je par su Nataša Jurčec/Dino Peklar. TK Prelog organizira ovaj turnir sa svrhom popularizacije tenisa među ženama, a da je uspješan u tome, osim ovog turnira, potvrđuje i škola tenisa za djevojke koju je tijekom ljetnih mjeseci pohađalo 13 djevojaka.

23. rujna 2017. održano je Prvenstvo kluba za djecu u nekoliko kategorija, a sudjelovala su djeca polaznici Škole tenisa TK Prelog koji su se natjecali u 3 kategorije: 6, 8 i 10 godina. Sudjelovalo je oko 20 djece, a svi su nagrađeni medaljama.

Inner Wheel klub Prelog i Rotary klub Prelog u suradnji s Teniskim klubom Prelog organizirali su 30.9.2017. humanitarni turnir u tenisu i beli na kojem je sudjelovalo 40 igračica i igrača i ukupno stotinjak posketitelja, a prikupljena sredstva namijenjena su djeci s poremećajem iz spektra autizma.

Izuzetno uspješna i najmasovnija do sada teniska sezona na vanjskim terenima TK Prelog uspješno je završena odigravanjem finalnih mečeva Prvenstva kluba za 2017. godinu. Ove se godine natjecalo ukupno 46 tenisača u tri kategorije: A prvenstvo i B prvenstvo za muškarce i A prvenstvo za žene. Prvakinja kluba za 2017. postala 26 godišnja Tea Oto, dok je u kategoriji muškaraca već godinama nepobjediv Mario Kljajić. Susret B finale prvenstva u kojem su se sastali Branko Novak i Marko Gotal iznjedrio je pobjednika Branka Novaka. Dodijeljena je i nagrada pobjednika Lige kluba koju je drugi put za redom osvojio Dino Peklar. Nagrade su najboljima podijelili predsjednik kluba Zlatko Filipić, potpredsjednica kluba Sonja Ivoš i Nataša Jurčec, tajnica TK Prelog.

u Zadru je 30.09. i 1.10.2017 održan državni Masters za djecu do 10 godina starosti na kojem je nastupilo dvoje naših predstavnika – Tamara Balent i Juraj Horvat. Sam plasman na turnir najboljih 32 djevojčica i dječaka, od ukupno 500-tinjak koliko se natjecalo tijekom godine u cijeloj Hrvatskoj, je veliki uspjeh kako za njih tako i za naš klub. Na kraju je Tamara zauzela 13. mjesto a Juraj se plasirao na 22. mjesto.

Naše teniske ekipe natjecale su se tijekom godine u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji u okviru Momčadskog prvenstva Međimurja i regije (u okviru TSSZH). Seniorska ekipa natjecala se u III hrvatskoj teniskoj ligi i u konkurenciji 12 ekipa sa područja sjeverozapadne Hrvatske završila natjecanje na 10. mjestu. 2. i 3. veteranske ekipe natjecale su se u veteranskoj Međimurskoj ligi. Veteranska ekipa TK Prelog 1 odigrala je finale Veteranskog prvenstva Međimurja i završila kao drugoplasirana iza ekipe TK Dubravčan. Veterani TK Prelog 1 su sudjelovali u završnici Momčadskog državnog prvenstva 2017. za veterane održanog 25. i 26.11.2017. u Zagrebu pod okriljem Hrvatskog teniskog saveza veterana  i osvojili visoko treće mjesto! U finalnim mečevima za treće mjesto pobijedili su rezultatom 5:4 ekipu TK Dinamo Zagreb, dok su u polufinalu bili poraženi od ekipe TK Donji Miholjac.

Tijekom cijele sezone tenisa na otvorenom igrala se i Liga kluba u kojoj je sudjelovalo oko 55 igrača i igračica tenisa. Samo u sklopu 4 ciklusa lige na teniskim terenima odigrano je oko 300 teniskih mečeva, ne računajući prijateljske mečeve te treninge za djecu i odrasle.

Tijekom cijele godine (na vanjskim i terenima u balonu) održava se najdugovječniji projekt kluba –  Mala škola tenisa za djecu od 6-15 kojoj je cilj uključiti što veći broj djece i mladih u tenis. Malu školu tenisa vode dvojica zaposlenih licenciranih trenera, a volonterskim angažmanom uključen je dodatni trener koji se pod vodstvom licenciranih trenera priprema za pohađanje tečaja za trenere mlađih uzrasta. Malu školu tenisa pohađa 25-30 djece koja treniraju dva puta tjedno po grupama.

Teniski klub Prelog udruga je koja se može pohvaliti kvalitetnim radom, konstantnim poboljšanjima u organizaciji aktivnosti, pridonoseći time popularizaciji tenisa, sporta u koji se mogu uključiti svi bez obzira na dob, spol i predznanje. Klub trenutno ima oko 110 članova i članica svih dobnih skupina! Posebno je za istaknuti da su članovi  TK Prelog vlastitim znanjem i idejama osmislili aplikaciju za računalo i mobilne telefone kojom se rezerviraju tereni i elektronsku člansku iskaznicu. Sve aktivnosti kluba javno su dostupne putem web stranice www.tkprelog.hr i Facebook profila „Tenis klub Prelog“.

Svim našim članovima i podupirateljima želimo sve najbolje povodom nadolazećih blagdana i još uspješniju 2018. godinu!

Veterani TK PRELOG treći u Hrvatskoj!

Hits: 142

Veterani TK PRELOG treći u Hrvatskoj!

U završnici Momčadskog državnog prvenstva 2017. za veterane održanog 25. i 26.11.2017. u Zagrebu pod okriljem Hrvatskog teniskog saveza veterana, teniska ekipa TK Prelog osvojila je treće mjesto!

U finalnim mečevima za treće mjesto pobjedili su rezultatom 5:4 ekipu TK Dinamo Zagreb, dok su u polufinalu bili poraženi od ekipe TK Donji Miholjac.

Za ekipu TK Prelog nastupili su: Željko Horvat, Mario Matjačić, Ivan Glavina, Ivan Prpić, Damir Kipčić i Zlatko Blagaj pod kapetanskom palicom Alojza Šestana.

Ovim rezultatom TK Prelog iznova potvrđuje da su mentalna i fizička spremnost,  konstantan rad i fokus na pobjedu preduvjeti za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Čestitam ekipi u ime svih članova i rukovodstva  kluba!

Predsjednik

Zlatko Filipić

Prvenstvo kluba 2017.

Hits: 81

U nedjelju 15.10.2017. održana su finala prvenstva kluba u A kategoriji za muškarce te u ženskoj kategoriji. U finalu su se sastale Tea Oto i Nataša Jurčec kod djevojaka, te Mario Kljajić i Igor Janković kod muškaraca. Tako je prvakinja kluba za 2017. god. postala 26 godišnja Tea Oto dok je u kategoriji muškaraca već godinama nepobjediv Mario Kljajić. Nagrade su najboljima podijelili predsjednik i potpredsjednica kluba Zlatko Filipić i Sonja Ivoš. Osim finalista nagrađeni su i polufinalisti: Dora Balent i Štefanija Bermanec-Pavlic, te Dino Peklar i Saša Škoda. Ovime je sezona skoro privedena kraju, tj. za odigrati je još ostalo samo finale B prvenstva u kojem se sastaju Branko Novak i Marko Gotal.

PS Evo i B prvenstvo je završeno: pobjednik je Branko Novak, Marko Gotal drugi a nagrađeni su još i polufinalisti Nenad Martinec i Vlado Blažeka.

Također ovom prilikom dodijeljena je i nagrada pobjednika Lige kluba koju je drugi put za redom osvojio Dino Peklar.

TK Prelog zahvaljuje svim članovima na uspješnoj sezoni te se veselimo novim aktivnosti u proljeće 2018.

 

Finala Veteranskog prvenstva Međimurja i A prvenstva

Hits: 190

U nedjelju 15.10.2017. na terenima kluba održat će se dvostruki program:

Prvo će snage odmjeriti veteranska ekipa TK Prelog I protiv ekipe TK Dubravcan od 11 sati u finalu veteranskog prvenstva Međimurja, a nakon toga od 15 sati u finalu A prvenstva kluba sastaju se Mario Kljajić i Igor Janković.

Članove pozivamo da bodrenjem dođu ispratiti jedne od zadnjih mečeva sezone.

Državni masters Zadar 2017

Hits: 490

30.09. i 01.10.2017 u Zadru je održan državni masters za djecu do 10 godina starosti na kojem je nastupilo dvoje naših predstavnika – Tamara Balent i Juraj Horvat. Sam plasman na turnir najboljih 32 djevojčica i dječaka, od ukupno 500-tinjak koliko se natjecalo tijekom godine u cijeloj Hrvatskoj, je veliki uspjeh kako za njih tako i za naš klub. Na kraju je Tamara zauzela 13.mjesto a Juraj se plasirao na 22.mjesto. Valja napomenuti da ni za jednog od njih nije bilo sreće sa ždrijebom pa je tako Tamara već u drugom kolu igrala protiv kasnije pobjednice Biondić a Juraj je u 1.kolu imao za protivnika jednog od favorita natjecanja. Uz naše predstavnike na Mastersu su iz Međimurske županije sudjelovali još i predstavnici TK Franjo Punčec Lucija Vidović osvojivši 5.mjesto te Noa Levak koji je ostvario izvrstan uspjeh te osvojio Masters.

Humanitarni turnir 30.09.2017.

Hits: 416

U subotu 30.09.2017. u organizaciji Inner Wheel i Rotary kluba Prelog te uz našu pomoć organiziran je humanitarni turnir u tenisu i beli a prikupljena sredstva namijenjena su djeci s poremečajen spektra autizma. Uz odlično vrijeme akciji se odazvao zaista veliki broj igračica i igrača,  kao i ljudi dobre volje koji su svojim prisustvom uveličali ovaj hvalevrijedan događaj. Rezultat je ovaj put bio u drugom planu a o odličnoj atmosferi svjedoče i slike:

Humanitarni turnir

Hits: 56

Poštovane dame i gospodo, drage prijateljice i prijatelji!

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na dobrotvorni teniski turnir mješovitih, ženskih i muških parova i u sklopu toga turnir u BELI koji će se u organizaciji Inner Wheel i Rotary kluba Prelog održati 30. rujna 2017. (subota) na terenima Tenis kluba Prelog s početkom u 14 sati.

Kotizacija po igraču iznosi 100,00 kn te uključuje troškove turnira i prigodnog domjenka (roštilj). Sav prihod namijenjen je djeci s poremećajem spektra autizma.

Odazovite se na turnir, družite se s nama i pomognite nam da ostvarimo cilj!

Uplata se može izvršiti na žiro račun IBAN: HR46 2484 0081 5001 8444 9 ili direktno prije početka samog turnira.

Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati na:

Veselimo se skorom druženju!

098/460-403 (Štefanija Pavlic Bermanec) 098/241-299 (Ivica Šimić)

Predsjednica IW kluba Prelog 2017/2018: Štefanija Pavlic Bermanec

Predsjednik RC Prelog 2017/2018: Ivica Šimić