Arhiva kategorije: 2017

TENISKI KLUB PRELOG I U 2019. GODINI NASTAVIO S USPJEŠNIM RADOM

Hits: 28

Teniski klub Prelog već niz godina uspješno radi na poticanju aktiviranja kroz sport, podizanju kvalitete te popularizaciji tenisa u Prelogu i okolici među djecom i odraslima. Svake godine pristižu nam novi članovi, sve se više igra i uživa u igri koja nema granica – igraju djeca, mladi, žene, umirovljenici…. TK Prelog je, uz TK Franjo Punčec, jedan od jedina dva člana HTSa iz Međimurske županije te smo time stekli status osnivača Odbora Sjever HTSa – regionalnog saveza članova HTSa koji je sukladno novom Statutu oformljen u listopadu. Predsjednica HTSa Nikolina Babić pohvalila je naš rad te nam je to dodatna motivacija da nastavimo.

Prije svakog početka sezone igranja na vanjskim terenima, članovi TK Prelog tradicionalno se krajem veljače okupljaju na redovnoj Izvještajnoj Skupštini kluba. Na dnevnom redu su bila izvješća o radu i financijsko izvješće za 2018. godinu te plan i program rada za 2019. godinu. Skupštini se u ime Zajednice sportskih udruga Grada Preloga, kao i gradonačelnika Ljubomira Kolareka obratio Dejan Naranđa, predsjednik, pohvalio izvješća, rad i planove Kluba te najavio daljnju suradnju Grada Preloga sa klubom na ostvarenju ciljeva koje stoje pred svim tenisačima u Prelogu.

Ove godine u rujnu održana je i redovna Izborna skupština Teniskog kluba Prelog na kojoj je izabrano novo rukovodstvo kluba. Za predsjednicu Kluba u četverogodišnjem mandatu izabrana je Sonja Ivoš, za potpredsjednika Darko Čavlek a za tajnicu Nataša Jurčec. Uz predsjedništvo, biran je i novi sastav Izvršnog odbora: Sonja Ivoš, Nenad Martinec, Dejan Slaviček, Krešimir Horvat, Matija Poredoš i Milivoj Petković te Nataša Jurčec i Dušan Munđar. Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Saša Škoda, Žarko Bermanec i Goran Gotal. Tijekom skupštine, dosadašnji predsjednik Zlatko Filipić podnio je izvješće o radu u mandatu 2015.-2019. godine i zahvalio svojim suradnicima, podupirateljima i svim članicama i članovima TK Prelog, te novom rukovodstvu poželio puno uspjeha u radu.

Uspjesi mladih tenisača

Kontinuirani rad i kvaliteta Male škole tenisa za djecu od 6-15 godina pod vodstvom trenera Damira Krčara, Nikole Blažeke, i uz pomoć budućih trenerica Tee Oto i Nataše Jurčec, pokazuje se ne samo u masovnosti pohađanja treninga (25-30 djece tijekom cijele godine, što je zaista respektabilan broj za ovaj individualni sport), već i u rezultatima koji se postižu na natjecanjima.

Početak dobre sezone najavila je Tamara Balent koja se ove godine natjecala na turnirima HTSa u kategoriji do 12 i do 14 godina (ulazno godište). Tijekom 2019. sudjelovala je na 26 turnira na kojima je igrala pojedinačno i u konkurenciji parova i osvojila 8 x 1. mjesto, 5 x 2. mjesto i 4 x treće mjesto. Tamara tako ove godine završava natjecanja u kategoriji do 12 godina kao 3. tenisačica u Hrvatskoj, a obzirom da se počela natjecati i u kategoriji do 14 godina i skupila bodove, trenutno je 28. od 275 tenisačica na rang ljestvici HTSa!

Uz Tamaru, na turnirima do 14 godina nastupala je i Ana Šimić, a u paru su osvojile nekoliko turnira.

Juraj Horvat također ove godine završava natjecanja u kategoriji do 12 godina kao 17. od 292 tenisača u Hrvatskoj, te započinje s natjecanjima u kategoriji do 14 godina i trenutno je 61. od 292 tenisača u Hrvatskoj.

Teniski klub Prelog ponovo je bio organizator je turnira za djecu iz kalendara Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske u tri zasebne kategorije: U8, U9, U10 (crveni, narančasti i zeleni turnir). Turnir je jedan od glavnih događaja sezone u klubu. Ukupno je na turniru u subotu i nedjelju sudjelovalo 71 djece u tri kategorije, a TK Prelog se opet pokazao kao odličan organizator.

Na teniskim terenima TK Koprivnica u rujnu je održan Regionalni masters turnir za djevojčice i dječake do 10 godina, na koji su se, zahvaljujući postignutim rezultatima na turnirima koji su se održavali cijelo ljeto, plasirale sve djevojčice TK Prelog koje su u natjecateljskoj kategoriji Male škole tenisa: Iris Jurčec, Mia Križaj, Ana Poredoš, Tena Posavec i Ana Vlah. Tena Posavec zauzela je 3. mjesto, Ana Vlah 6., Mia Križaj 11., Iris Jučec 13., a Ana Poredoš 16. mjesto. Na Regionalni masters turnir plasiralo se 16 najboljih tenisačica iz regije, a bodovala su se najbolja četiri rezultata na turnirima.

Na Državni masters za djevojčice do 10 godina, na koji se poziva 32 najbolje plasiranih prema zbroju bodova iz cijele Hrvatske (po regijama – boduju se najbolja četiri rezultata na turnirima koji su se odigrali tijekom ljeta te bodovi ostvareni na Regionalnom mastersu), direktno se plasirala Tena Posavec, a dodatno se plasirala i Ana Vlah te je time ostvaren veliki uspjeh za TK Prelog – od 32 najboljih tenisačica iz cijele Hrvatske u završnom turniru imali smo dvije naše predstavnice! Ovo je zaista veliki uspjeh za naše djevojčice, trenere, a i roditelje koji požrtvovno prate sve aktivnosti te za naš klub. Njihovi rezultati će svakako biti poticaj i drugoj djeci u klubu da nastave trenirati i rezultati neće izostati.

U listopadu je održano Ekipno prvenstvo regije za djecu na kojem su sudjelovale 3 ekipe TK Prelog. U ekipi do 8 godina natjecali su se: Leon Križaj, Dea Maria Vukoja i Roko Kalšan, a osvojili su 13. mjesto. U ekipi do 9 godina bili su Leon Križaj, Mia Križaj i Ana Poredoš i osvojili 4. mjesto. Ekipu do 10 godina sačinjavale su Ana Vlah, Mia Križaj i Iris Jurčec i osvojile su 5. mjesto. Čestitamo svim našim mladim tenisačicama i tenisačima! Samo hrabro nastavite!

Svečanom podjelom medalja završeno prvenstvo kluba za djecu polaznike Male škole tenisa TK Prelog koji treniraju 2-3 puta tjedno tijekom cijele godine. U mečevima koji su se odigravali po kategorijama i u grupama sudjelovalo je oko 30 djece. Tijekom natjecanja pokazali su svoje vještine i znanja koja su stekli redovnim treninzima koji se održavaju tijekom cijele godine i na turnirima na kojima su sudjelovali (desetak turnira u kategorijama od 8-10 godina).

Svečanom podjelom medalja završeno prvenstvo kluba za djecu polaznike Male škole tenisa TK Prelog koji treniraju 2-3 puta tjedno tijekom cijele godine. U mečevima koji su se odigravali po kategorijama i u grupama sudjelovalo je oko 30 djece. Tijekom natjecanja pokazali su svoje vještine i znanja koja su stekli redovnim treninzima koji se održavaju tijekom cijele godine i na turnirima na kojima su sudjelovali (desetak turnira u kategorijama od 8-10 godina).

Seniori

Seniorska ekipa TK Prelog natječe se u HTS-ovoj 3. hrvatskoj ligi – sjeverozapadna Hrvatska te je ove godine, nakon odigranih 5 kola i doigravanja ostvaren dobar rezultat – ukupno 7. mjesto od 11 ekipa s područja pet županija sjeverozapadne Hrvatske. Za seniorsku ekipu TK Prelog u 2019. igrali su: Dejan Slaviček, Dino Peklar, Darko Čavlek, Michell Đurnić, Goran Rakić, Karlo Blagović, Matija Trstenjak, Josip Ludaš i Denis Hranjec.

Veterani

Ove je godine TK Prelog imao 3 veteranske ekipe u natjecanju prvenstva Međimurja u organizaciji Teniskog saveza Međimurja – TKP1, TKP2i TKP3. Sve tri ekipe su se plasirale u četvrtfinale.

Žene

Ženska ekipa TK Prelog redovno se natječe na Ekipnom prvenstvu regije za veteranke (zimsko i ljetno prvenstvo). Ove su godine postigle tradicionalno odličan uspjeh i osvojile druga mjesta u zimskom i ljetnom prvenstvu u konkurenciji 7 ekipa iz tri županije, iz klubova: Franjo Punčec, Prelog, Pribislavec, Mladost Varaždinske toplice i varaždinskog Varteksa. Za TK Prelog su nastupile Nataša Jurčec, Marina Majsan, Jasminka Levačić, Štefanija Bermanec i Sonja Ivoš.

Pozivamo dame koje su igrale tenis da nam se pridruže, cilj nam je oformiti još jednu žensku veteransku ekipu za 2020. godinu te potaknuti žene na bavljenje sportom.

Sekcija TK ŽKK („Železni kuk i koleno“)

U nedjelju, 13.10.2019. je na terenima TK Prelog održan dugoočekivani i pomno pripremani susret dviju ekipa kluba: unazad 8 godina najtrofejnije ekipe – ženske ekipe TKP pod vodstvom kapetanice Nataše Jurčec i najupornije, najdugovječnije i najzabavnije ekipe – ekipe naše sekcije Železni kuk i koleno (TKŽKK) pod vodstvom Slavka Markača. Ekipa TKŽKK je pripremila teren, pehar, zakusku i zaista su se potrudili da cijeli susret bude na nivou. Iako su bili dobro pripremljeni, pa čak i u jednom trenutku bili izjednačeni u rezultatu, ipak nisu uspjeli ove godine iznenaditi žensku ekipu, koja je na kraju dobila susret s 4:2. Susret će se održati i sljedeće godine pa tako, uz još malo vježbe i sreće, imaju ponovo priliku osvojiti prekrasan pehar!

Moramo pohvaliti ekipu TKŽKK jer zaista pokazuju da se unatoč godinama svi mogu baviti sportom: 2 puta tjedno po dva sata zaista aktivno igraju tenis (parovi i pojedinačno) u svim vremenskim uvjetima, a to je zaista veliko postignuće. Nismo sigurni da u Prelogu i okolici postoji nešto slično.

Moramo pohvaliti ekipu TKŽKK jer zaista pokazuju da se unatoč godinama svi mogu baviti sportom: 2 puta tjedno po dva sata zaista aktivno igraju tenis (parovi i pojedinačno) u svim vremenskim uvjetima, a to je zaista veliko postignuće. Nismo sigurni da u Prelogu i okolici postoji nešto slično.

Rekreativci

U rekreativno smislu, tereni TK Prelog popunjeni su do zadnjeg termina i članovi koriste svaki slobodni sat da odigraju koji meč. TK Prelog svake godine organizira ligu kluba u 4 ciklusa u kojoj sudjeluje oko 60 igrača i igračica, a završnica ljetne sezone obilježava se Prvenstvom kluba i dodjelom nagrada za najbolje tenisače u sezoni.

Tako je sezona započela Prvenstvom kluba u parovima (muški i mješoviti), a nastavljeno je pripremama za otvoreno prvenstvo Preloga koje se održalo 20. i 21. 7.2019.. U seniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Mario Kljajić iz TK Prelog. U veteranskoj konkurenciji pobjedu je odnio Danijel Papp iz Ludbrega. U kategoriji žena prva dva mjesta osvojile su domaće predstavnice Tea Oto i Nataša Jurčec. Na turniru je sudjelovalo 55 igračica i igrača iz Međimurske županije, Koprivnice, Varaždina, Ljubeščice, Ludbrega, Križevca, Zagreba. Cijeli turnir odradili su naši članovi – volonteri koji su svojim radom doprinijeli da ovaj turnir postane jedan od najposjećenijih u županiji. Održan je i tradicionalni, 8. turnir mješovitih parova, organiziran s ciljem uključivanja što većeg broja žena u tenis, na kojem se skupilo 13 parova iz regije, a pobjednici turnira su Marina Majsan i Mario Kljajić.

U listopadu je održana završnica Prvenstva kluba i dodjela nagrada za najuspješnije sudionike Prvenstva i pobjednika Lige kluba. Nakon više od 400 odigranih mečeva tijekom 4 ciklusa lige u kojoj je sudjelovalo oko 60 igrača i igračica, najbolji je bio Goran Rakić te zasluženo preuzeo prijelazni pehar i nagradu. U finalu A Prvenstva kluba sastali su se Mario Kljajić i Karlo Blagović. I ove je godine Mario Kljajić nadigrao protivnike i podigao pobjednički pehar. U susretu za treće mjesto bolji je bio Tomislav Repalust koji je pobijedio Gorana Gotala. U finalu B Prvenstva sastali su se Ivica Šimić i Miro Baranašić, a pobjednik B Prvenstva je Ivica Šimić. Trećeplasirani je Zlatko Filipić, a četvrti je Luka Dominić.

Čestitamo svim pobjednicima i sudionicima teniske lige i prvenstva, svim našim članicama i članovima rekreativcima kojih je više od 80, svim našim mladim članovima polaznicima škole tenisa i želimo svima puno uspjeha u sljedećoj sezoni, sa što više dobrih mečeva i što manje ozljeda.

Predsjednica

SONJA IVOŠ

Prvenstvo kluba u parovima

Hits: 376

Kao što smo već i najavili, sljedeći vikend održat će se Prvenstvo kluba u parovima. Kategorije su mješoviti parovi i muški parovi a pravo nastupa imaju svi članovi kluba iz 2018. i novi članovi koji su uplatili članarinu za ovu godinu. Također kod muških parova ne mogu skupa igrati igrači koji su igrali A turnir. Više o prijavi na: https://docs.google.com/forms/d/1zV8dzV6f51_h0Af7AmFYRddJhpZXluHui4Nqx0OAg1o/edit?usp=sharing

Početak sezone na otvorenom

Hits: 71

Teniski Klub Prelog je 3. travnja 2018. započeo s novom sezonom igranja na otvorenim terenima. Za sada su u upotrebi 4 teniska terena, dok će školski teren biti osposobljen nakon što se postavi nova rasvjeta kako bi se treninzi za djecu mogli nesmetano odvijati i u večernjim satima.

A da će i ova sezona biti uspješna pokazuju i rezultati sa zimskog dvoranskog prvenstva Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske koje se odigravalo na terenima TK „Franjo Punčec“ u Čakovcu tijekom veljače i ožujka 2018. godine. Posebno su uspješne bile dame TK Prelog koje su u konkurenciji 5 klubova – TK Franjo Punčec, TK Mladost Varaždinske Toplice, TK Prelog, TK Pribislavec i TK Varteks, osvojile prvo mjesto. U ekipi TK Prelog nastupile su: Marina Majsan, Nataša Jurčec, Štefanija Bermanec, Sonja Ivoš i Jasminka Levačić.

TK Prelog već dugi niz godina radi na popularizaciji tenisa u Prelogu, a pri tome unazad nekoliko godina posebno na aktiviranju žena za rekreativno bavljenje sportom. Zahvaljujući volonterskom angažmanu članova TK Prelog tijekom 2017. godine održali su se početnički tečajevi tenisa za žene, pri čemu je prve teniske udarce savladalo je ukupno 13 polaznica. TK Prelog i dalje će nastaviti aktivnosti s ciljem popularizacije tenisa kod žena i uključivanjem u redovne sportske aktivnosti.

Krajem travnja kreću i natjecanja u Ligi kluba koja svake godine okuplja preko 50 igračica i igrača članova kluba, te je najveći pokretač porasta zanimanja teniskih rekreativaca za ovaj jedan od najmasovnijih sportova u svijetu. Tome svakako pridonose i hrvatski teniski profesionalci koji u zadnje vrijeme postižu zapažene rezultate na teniskim turnirima.

Također TK Prelog će i ove godine sa svojom seniorskom ekipom sudjelovati u 3. Hrvatskoj ligi – grupa Sjeverozapad, a prema teniskom kalendaru TSSH-a već sada se znaju i datumi turnira kojima je TK Prelog organizator. Tako će se veoma posječeni turnir za djecu od 8 do 10 godina ove godine održati 2.-3.6.2018., dok je termin održavanja turnira mješovitih parova 1.9.2018.

Sezona 2017

Hits: 97

Izuzetno uspješna godina Teniskog kluba Prelog

Godinu na izmaku članovi i članice TK Prelog pamtit će po velikim sportskim uspjesima i događanjima koja će utjecati na daljnji razvoj teniskog sporta u Prelogu.

Početkom godine Zajednica sportskih udruga nagradila je sportaše za njihove odlične rezultate u prošloj godini. Tako su iz TK Prelog nagrade primili Tamara Balent, priznanje za 30 godina uspješnog djelovanja Teniski klub Prelog, a za promicanje i razvoj ženskog tenisa nagrađena je ekipa rekreativki Teniskog kluba Prelog.

Trideset godina nakon izgradnje prvih terena na prostorima današnjeg Teniskog kluba Prelog, otvorena su, u četvrtak 18. svibnja 2017. godine, dva nova terena. Zaokruživanjem teniskog kompleksa s pet terena stečeni su uvjeti i za organizaciju još kvalitetnijih turnira, kako klupskih, tako i onih iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. Veliko je bilo zadovoljstvo svih okupljenih koje su pozdravili predsjednik kluba Zlatko Filipić i gradonačelnik Ljubomir Kolarek koji je istakao da Grad Prelog ulaže u sport u okviru svojih mogućnosti, a najvažnije je osigurati uvjete za bavljenje sportom onih najmlađih. Maksimalna financijska i logistička pomoć pružena je Tenis klubu Prelog prilikom ostvarenja ovog projekta. Uz grad Prelog, projekt su pomogli i brojni donatori kluba, a najveće zasluge idu samim članovima kluba koji su svojim doprinosom i radom – tačke, lopata, ravnalica – uspjeli urediti završni sloj tenisita – 70 m3 i opremu za kompletna dva igrališta!  Vrpcu na novim teniskim terenima prerezali su uspješni mladi tenisači Tamara Balent i Benjamin Kovačić.

Na terenima Tenis kluba Prelog 3.6.2017. održano natjecanje u tenisu za djecu u dobi od 8 do 10 godina – Otvoreno prvenstvo Preloga. Ovo je prvo natjecanje koje je klub, zahvaljujući novim terenima, mogao održati na jednoj lokaciji. Na turniru su sudjelovali mladi tenisači iz Đurđevca, Bjelovara, Virovitice, Koprivnice, Varaždina, Čakovca i Preloga – ukupno 50 djece. U kategoriji do 8 godina sudjelovalo je 23 natjecatelja. To je početnička kategorija i u njoj se ukupni rezultat ne stavlja u prvi plan, pa su bez obzira na postignuti rezultat sva djeca  nagrađena medaljama. Na turniru do 10 godina sudjelovalo je 27 djece –  8 djevojčica i 19 dječaka.

Tamara Balent, članica TK Prelog, zahvaljujući postignutim uspjesima u svojoj kategoriji, dobila je pozivnicu za  sudjelovanje na jednom od najvećih turnira na svijetu za djecu uzrasta do 10 godina – 22. Smrikva Bowl koji se održava u Štinjanu kraj Pule. Radi se o turniru na koji dolaze djeca iz cijeloga svijeta. Tako su i ove godine bili predstavnici iz Japana, Tajvana, Tajlanda, Australije, SAD-a, Egipta, Kine, Bolivije, Izraela te država Europe.

Krajem kolovoza održan je i tradicionalni 6. po redu turnir mješovitih parova. Sudjelovalo je 12 teniskih parova, a pobijedio je par su Nataša Jurčec/Dino Peklar. TK Prelog organizira ovaj turnir sa svrhom popularizacije tenisa među ženama, a da je uspješan u tome, osim ovog turnira, potvrđuje i škola tenisa za djevojke koju je tijekom ljetnih mjeseci pohađalo 13 djevojaka.

23. rujna 2017. održano je Prvenstvo kluba za djecu u nekoliko kategorija, a sudjelovala su djeca polaznici Škole tenisa TK Prelog koji su se natjecali u 3 kategorije: 6, 8 i 10 godina. Sudjelovalo je oko 20 djece, a svi su nagrađeni medaljama.

Inner Wheel klub Prelog i Rotary klub Prelog u suradnji s Teniskim klubom Prelog organizirali su 30.9.2017. humanitarni turnir u tenisu i beli na kojem je sudjelovalo 40 igračica i igrača i ukupno stotinjak posketitelja, a prikupljena sredstva namijenjena su djeci s poremećajem iz spektra autizma.

Izuzetno uspješna i najmasovnija do sada teniska sezona na vanjskim terenima TK Prelog uspješno je završena odigravanjem finalnih mečeva Prvenstva kluba za 2017. godinu. Ove se godine natjecalo ukupno 46 tenisača u tri kategorije: A prvenstvo i B prvenstvo za muškarce i A prvenstvo za žene. Prvakinja kluba za 2017. postala 26 godišnja Tea Oto, dok je u kategoriji muškaraca već godinama nepobjediv Mario Kljajić. Susret B finale prvenstva u kojem su se sastali Branko Novak i Marko Gotal iznjedrio je pobjednika Branka Novaka. Dodijeljena je i nagrada pobjednika Lige kluba koju je drugi put za redom osvojio Dino Peklar. Nagrade su najboljima podijelili predsjednik kluba Zlatko Filipić, potpredsjednica kluba Sonja Ivoš i Nataša Jurčec, tajnica TK Prelog.

u Zadru je 30.09. i 1.10.2017 održan državni Masters za djecu do 10 godina starosti na kojem je nastupilo dvoje naših predstavnika – Tamara Balent i Juraj Horvat. Sam plasman na turnir najboljih 32 djevojčica i dječaka, od ukupno 500-tinjak koliko se natjecalo tijekom godine u cijeloj Hrvatskoj, je veliki uspjeh kako za njih tako i za naš klub. Na kraju je Tamara zauzela 13. mjesto a Juraj se plasirao na 22. mjesto.

Naše teniske ekipe natjecale su se tijekom godine u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji u okviru Momčadskog prvenstva Međimurja i regije (u okviru TSSZH). Seniorska ekipa natjecala se u III hrvatskoj teniskoj ligi i u konkurenciji 12 ekipa sa područja sjeverozapadne Hrvatske završila natjecanje na 10. mjestu. 2. i 3. veteranske ekipe natjecale su se u veteranskoj Međimurskoj ligi. Veteranska ekipa TK Prelog 1 odigrala je finale Veteranskog prvenstva Međimurja i završila kao drugoplasirana iza ekipe TK Dubravčan. Veterani TK Prelog 1 su sudjelovali u završnici Momčadskog državnog prvenstva 2017. za veterane održanog 25. i 26.11.2017. u Zagrebu pod okriljem Hrvatskog teniskog saveza veterana  i osvojili visoko treće mjesto! U finalnim mečevima za treće mjesto pobijedili su rezultatom 5:4 ekipu TK Dinamo Zagreb, dok su u polufinalu bili poraženi od ekipe TK Donji Miholjac.

Tijekom cijele sezone tenisa na otvorenom igrala se i Liga kluba u kojoj je sudjelovalo oko 55 igrača i igračica tenisa. Samo u sklopu 4 ciklusa lige na teniskim terenima odigrano je oko 300 teniskih mečeva, ne računajući prijateljske mečeve te treninge za djecu i odrasle.

Tijekom cijele godine (na vanjskim i terenima u balonu) održava se najdugovječniji projekt kluba –  Mala škola tenisa za djecu od 6-15 kojoj je cilj uključiti što veći broj djece i mladih u tenis. Malu školu tenisa vode dvojica zaposlenih licenciranih trenera, a volonterskim angažmanom uključen je dodatni trener koji se pod vodstvom licenciranih trenera priprema za pohađanje tečaja za trenere mlađih uzrasta. Malu školu tenisa pohađa 25-30 djece koja treniraju dva puta tjedno po grupama.

Teniski klub Prelog udruga je koja se može pohvaliti kvalitetnim radom, konstantnim poboljšanjima u organizaciji aktivnosti, pridonoseći time popularizaciji tenisa, sporta u koji se mogu uključiti svi bez obzira na dob, spol i predznanje. Klub trenutno ima oko 110 članova i članica svih dobnih skupina! Posebno je za istaknuti da su članovi  TK Prelog vlastitim znanjem i idejama osmislili aplikaciju za računalo i mobilne telefone kojom se rezerviraju tereni i elektronsku člansku iskaznicu. Sve aktivnosti kluba javno su dostupne putem web stranice www.tkprelog.hr i Facebook profila „Tenis klub Prelog“.

Svim našim članovima i podupirateljima želimo sve najbolje povodom nadolazećih blagdana i još uspješniju 2018. godinu!

Veterani TK PRELOG treći u Hrvatskoj!

Hits: 134

Veterani TK PRELOG treći u Hrvatskoj!

U završnici Momčadskog državnog prvenstva 2017. za veterane održanog 25. i 26.11.2017. u Zagrebu pod okriljem Hrvatskog teniskog saveza veterana, teniska ekipa TK Prelog osvojila je treće mjesto!

U finalnim mečevima za treće mjesto pobjedili su rezultatom 5:4 ekipu TK Dinamo Zagreb, dok su u polufinalu bili poraženi od ekipe TK Donji Miholjac.

Za ekipu TK Prelog nastupili su: Željko Horvat, Mario Matjačić, Ivan Glavina, Ivan Prpić, Damir Kipčić i Zlatko Blagaj pod kapetanskom palicom Alojza Šestana.

Ovim rezultatom TK Prelog iznova potvrđuje da su mentalna i fizička spremnost,  konstantan rad i fokus na pobjedu preduvjeti za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Čestitam ekipi u ime svih članova i rukovodstva  kluba!

Predsjednik

Zlatko Filipić

Prvenstvo kluba 2017.

Hits: 78

U nedjelju 15.10.2017. održana su finala prvenstva kluba u A kategoriji za muškarce te u ženskoj kategoriji. U finalu su se sastale Tea Oto i Nataša Jurčec kod djevojaka, te Mario Kljajić i Igor Janković kod muškaraca. Tako je prvakinja kluba za 2017. god. postala 26 godišnja Tea Oto dok je u kategoriji muškaraca već godinama nepobjediv Mario Kljajić. Nagrade su najboljima podijelili predsjednik i potpredsjednica kluba Zlatko Filipić i Sonja Ivoš. Osim finalista nagrađeni su i polufinalisti: Dora Balent i Štefanija Bermanec-Pavlic, te Dino Peklar i Saša Škoda. Ovime je sezona skoro privedena kraju, tj. za odigrati je još ostalo samo finale B prvenstva u kojem se sastaju Branko Novak i Marko Gotal.

PS Evo i B prvenstvo je završeno: pobjednik je Branko Novak, Marko Gotal drugi a nagrađeni su još i polufinalisti Nenad Martinec i Vlado Blažeka.

Također ovom prilikom dodijeljena je i nagrada pobjednika Lige kluba koju je drugi put za redom osvojio Dino Peklar.

TK Prelog zahvaljuje svim članovima na uspješnoj sezoni te se veselimo novim aktivnosti u proljeće 2018.

 

Finala Veteranskog prvenstva Međimurja i A prvenstva

Hits: 186

U nedjelju 15.10.2017. na terenima kluba održat će se dvostruki program:

Prvo će snage odmjeriti veteranska ekipa TK Prelog I protiv ekipe TK Dubravcan od 11 sati u finalu veteranskog prvenstva Međimurja, a nakon toga od 15 sati u finalu A prvenstva kluba sastaju se Mario Kljajić i Igor Janković.

Članove pozivamo da bodrenjem dođu ispratiti jedne od zadnjih mečeva sezone.

Državni masters Zadar 2017

Hits: 490

30.09. i 01.10.2017 u Zadru je održan državni masters za djecu do 10 godina starosti na kojem je nastupilo dvoje naših predstavnika – Tamara Balent i Juraj Horvat. Sam plasman na turnir najboljih 32 djevojčica i dječaka, od ukupno 500-tinjak koliko se natjecalo tijekom godine u cijeloj Hrvatskoj, je veliki uspjeh kako za njih tako i za naš klub. Na kraju je Tamara zauzela 13.mjesto a Juraj se plasirao na 22.mjesto. Valja napomenuti da ni za jednog od njih nije bilo sreće sa ždrijebom pa je tako Tamara već u drugom kolu igrala protiv kasnije pobjednice Biondić a Juraj je u 1.kolu imao za protivnika jednog od favorita natjecanja. Uz naše predstavnike na Mastersu su iz Međimurske županije sudjelovali još i predstavnici TK Franjo Punčec Lucija Vidović osvojivši 5.mjesto te Noa Levak koji je ostvario izvrstan uspjeh te osvojio Masters.

Humanitarni turnir 30.09.2017.

Hits: 391

U subotu 30.09.2017. u organizaciji Inner Wheel i Rotary kluba Prelog te uz našu pomoć organiziran je humanitarni turnir u tenisu i beli a prikupljena sredstva namijenjena su djeci s poremečajen spektra autizma. Uz odlično vrijeme akciji se odazvao zaista veliki broj igračica i igrača,  kao i ljudi dobre volje koji su svojim prisustvom uveličali ovaj hvalevrijedan događaj. Rezultat je ovaj put bio u drugom planu a o odličnoj atmosferi svjedoče i slike: